Obaze glæder sig til nye udfordringer

0
1420
Foto: HB Køge

Søndag fik 18-årige Isabella Obaze debut for HB Køge i Gjensidige Kvindeligaen. Obaze skiftede til klubben i januar 2021 efter at have spillet 10 år i KoldingQ. Nu er hun klar til nye udfordringer både inde- og udenfor banen.

Af Marie Bebe

Søndagens kamp i Kvindeligaen mellem HB Køge og FC Nordsjælland bød på debut i startopstillingen for den 18-årige backspiller Isabella Obaze. I januar skrev hun en tre-årig kontrakt med ligaens tophold og forlod derfor barndomsklubben i KoldingQ. Obaze fortæller på HB Køges hjemmeside, at hun var klar til nye udfordringer.

“Jeg er helt sikker på, at hvis jeg skal fortsætte med at udvikle mig, så skal det være her i HB Køge. I Kolding Q havde jeg givet mig meget, men jeg følte lidt, at det havde stået lidt stille i noget tid, og da jeg så fik den her mulighed, så var det lidt nu eller aldrig, og jeg tænkte, at hvis jeg skal blive noget stort, så skal der ske en ændring. Og jeg er bare blevet bevist gang på gang, at det var det rigtige valg. Det er bare gået fremad, og jeg føler, at jeg allerede har rykket mig så meget”, siger Isabella Obaze til hbkoge.dk

Cheftræner i HB Køge, Peer Lisdorf, er glad for at have Isabella Obaze med på holdet. Han fremhæver, at Obaze er en spiller med både god teknik og godt humør.

”Isa har en rigtig god energi og god teknik. Hun har noget power i sig både defensivt og offensivt. Så er hun også bare en super positiv og glad pige, som kommer med friskt mod. Et ungt talent, der er udadvendt og klar. Hun har vist sit værd i træningskampene og gjort det godt, så hende forventer vi os meget af”, siger Peer Lisdorf.

Skiftet til HB Køge betyder også et skoleskifte for Obaze. Tidligere gik hun på gymnasiet i Kolding, men det er nu skiftet ud med 3.g på Roskilde Katedralskole. Obaze må altså balancere fodbolden og skole lidt endnu, men det er indtil videre gået godt. Hun fortæller til HB Køges hjemmeside, at hun blevet taget rigtig godt imod i de nye omgivelser.

”Fodbolden er vigtigst, men jeg skal også prioritere skolen. Og det der med det sociale, det vidste jeg, det skulle nok komme. Så det har været meget betryggende for mig at kunne være i de samme omgivelser hele tiden. At tage det her skifte har jo været helt vildt overvældende for mig, men jeg synes det er gået fantastisk, og al den støtte jeg har fået fra alle det har været perfekt, og derfor har det ikke været så svært, som jeg måske havde regnet med, at det ville være, og derfor er det også nemmere at passe ind, fordi folk tager så godt imod en”, siger Isabella Obaze til hbkoge.dk