Fortuna rykker fra i toppen af U18DM

0
1873
En flok glade Fortuna-spillere samles til sejrsfoto efter søndagens kamp i Brøndby.

Fortuna Hjørring vandt søndagens topkamp mod Brøndby med 1-2 og er nu ni point foran Brøndby

Fortuna Hjørring lægger afstand til resten af førerfeltet i U18 DM-ligaen. Søndag vandt Fortuna 1-2 ude over Brøndby IF, og dermed er Fortuna nu hele ni point foran netop Brøndby på andenpladsen.

“Alt ser ud til, at Fortuna i øjeblikket har dansk kvindefodbolds suverænt stærkeste ungdomshold,” lyder det selv fra Fortuna i en pressemeddelelse udsendt efter søndagens sejr.

Faktum er i hvert fald, at Fortuna nu har vundet 13 ud af 14 kampe, spillet en enkelt uafgjort og ikke tabt en eneste kamp i denne sæson. Dermed har nordjyderne 40 point inden de sidste 10 runder. Brøndby og KoldingQ, der lørdag vandt 2-1 over AaB, har begge 31 point, mens Vildbjerg, FC Nordsjælland og AGF er yderligere to og tre point efter.

“Der resterer 10 kampe i U18DM, så Fortuna-holdet tager ikke noget for givet. Den enorme indsats spillere, trænere og ledere har ydet hidtil, slækkes der ikke på. Ingen skal være i tvivl om, at målet er det danske mesterskab i U18,” skriver Fortuna Hjørring.

I følge Fortuna var søndagens kamp i Brøndby et ægte topopgør. Pernille Hesselholt Sanvig bragte Fortuna foran efter bare syv minutter. Et kvarter inden i 2. halvleg fik Cilje Ostenfeld udlignet. Derefter var kampen meget jævnbyrdig, men da uret stod på 90 minutter, bankede ligatopscorer Asii Berthelsen bolden i kassen til slutresultatet 1-2.

Stillingen i U18 DM ligaen. Illustration: DBU