Sejr til topholdene: HB Køge og Brøndby stikker af

0
1619
Sådan startede Brøndby mod Fortuna. Både Agnete Nielsen, Frederikke Lindhardt, Josefine Hasbo og Nanna Christiansen kom på måltavlen. Illustration: Fra Brøndby IF Womens facebookside

HB Køge og Brøndby vandt sikre sejre i lørdagens runde af Gjensidige Kvindeliga og lægger nu afstand til de øvrige hold

Kampen om DM-guldet er blevet en duel mellem HB Køge og Brøndby, der er stukket af i toppen af Gjensidige Kvindeliga.

De to hold vandt begge lørdag sikre sejre, og de er nu hhv. 10 og 8 point foran nummer tre, de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring.

Netop Fortuna Hjørring var lørdagens modstander i Brøndby, og her lod Brøndby ingen tvivl om, hvem der pt. er formstærkest. Efter 22 minutter bragte Agnete Nielsen hjemmeholdet foran 1-0 og bare to minutter senere udbyggede Frederikke Lindhart til halvlegsstillingen 2-0.

I anden halvleg gjorde Josefina Hasbo det til 3-0, inden Olivia Holdt fik reduceret for Fortuna. Men få minutter før slutfløjt slog Nanna Christiansen til og gjorde det til 4-1.

Scorede efter fem minutter

Kampen i Brøndby sluttede 10 minutter inden, der blev fløjtet i gang i Køge, hvor FC Thy – ThistedQ var på besøg. HB Køge vidste derfor, at der skulle en sejr i hus, hvis de skulle fastholde førstepladsen. Og hjemmeholdet var tydeligt opsat på at sætte tingene på plads. Bare fem minutter inde i kampen gjorde Stephanie Ribeiro det til 1-0 og en halv time senere bankede Madalyn Pokorny bolden i kassen til 2-0. Samme Madalyn Pokorny scorede til kampens slutresultat 3-0 efter 67 minutter.

I den tredje kamp vandt FC Nordsjælland hjemme med 1-0 over KoldingQ. 1. halvleg sluttede målløs og et kvarter inde i 2. halvleg sikrede Dajan Hashemi sejren til hjemmeholdet med kampens eneste scoring.