15 klubber skal spille U18 DM næste sæson

0
2181
BSF spillede senest U18 DM i 2019, hvorfra dette billede stammer. Modstanderen var KoldingQ. Arkivfoto: Steen Trolle

Ballerup-Skovlunde Fodbold og HB Køge har fået licens til U18 DM, som efter sommerferien opdeles i to puljer

Hele 15 hold skal i næste sæson spille U18 DM. Det er to flere end i år, og de to nye er Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF) og HB Køge, hvis førstehold lige nu fører Gjensidige Kvindeliga.

Dermed vender BSF tilbage til landets bedste ungdomsrække, som klubben var en fast del af i 11 år, inden DBU’s Kvindeeliteudvalg i 2019 dømte klubben ude efter en sløj sæson.

BSF er tilmed tilbage som lidt af en 12-tals elev. For DBU har indført et nyt bedømmelsessystem, kaldet Pigelicens 2.0, hvor klubberne skal opfylde en række nye og skærpede krav. Deres talentudviklingsmiljø vurderes nu ud fra fem hovedområder, hhv. strategi, organisation, holdudvikling, individuel udvikling og faciliteter. Hvert område tildeles et antal point, og klubberne får desuden point for bl.a. sportsligt niveau. Det hele tælles sammen til en samlet score, og her har BSF scoret flest point af alle 15 klubber, nemlig 53,20. På de næste pladser kommer Brøndby IF, Kolding Q og FC Nordsjælland.

Opdeles i to puljer

Som noget nyt bliver U18 DM-ligaen fra næste sæson opdelt i to puljer, hhv. en A- og B-pulje. Det skal sikre den bedst mulige matchning af spillerne. BSF er takket være sin høje score placeret sammen med landets pt. stærkeste U18 DM-hold: Fortuna, Brøndby, Vildbjerg, KoldingQ og AGF.

De 15 hold og puljer er disse:

U18 DM – Pulje A:

 • Ballerup-Skovlunde Fodbold
 • Brøndbyernes IF
 • KoldingQ
 • FC Nordsjælland
 • Fortuna Hjørring
 • Team Odense Q
 • Vildbjerg SF
 • IF Lyseng/AGF Kvindefodbold

U18 DM – Pulje B:

 • FC Thy Piger
 • Team Viborg
 • AaB
 • Silkeborg IF Q
 • B93
 • HB Køge
 • Varde IF

Yderligere fire klubber havde søgt om at få licens til U18 DM, men har fået afslag med den begrundelse, at de ikke opfylder alle nødvendige kriterier. Det drejer sig om Næsby BK, Greve Fodbold, FC Horsens og Sundby Boldklub.

Her kan du se, hvilken score de 15 klubber har fået i bedømmelsen fra DBUs Kvindeeliteudvalg: