Fodbold og fælleskab på Oure Efterskole

0
1473

Da Cornelia, Mille og Johanna skulle på efterskole, faldt valget på Oure på grund af kærligheden til fodbold. Fælleskabet på skolen har dog taget dem ligeså meget med storm som fodbolden.

Af Simone Mørup Kristiansen, Skolerne i Oure 

Et efterskoleår er næsten slut og eleverne kigger tilbage på året, der gik. For de tre fodboldpiger Cornelia, Mille og Johanna har det været et år fyldt med fodbold og fællesskab. Fodbolden var det, der trak pigerne til Sydfyn, dengang de skulle træffe valget om efterskole.

”Jeg valgte Oure på grund af fodbolden, og hvis jeg havde valgt en anden efterskole, tror jeg ikke, der ville have været ligeså meget fokus på fodbold og idræt generelt”, fortæller Johanna, inden Mille tager ordet.

”Oure har virkelig de perfekte rammer til at udvikle sig fodboldmæssigt. Både fordi vi bruger så meget tid på at træne, men også fordi vi bliver niveauinddelt og derfor mere udfordret”, lyder det fra Mille.

Netop niveauopdelingen har især været en gevinst for Johanne. Hun er en af de efterskolepiger, som en del af året har trænet med Oure Kostgymnasiums fodboldpiger. En mulighed Johanna ikke ville have været foruden.

”Det har været vildt fedt! Jeg blev udfordret på en måde, jeg aldrig er blevet det før. Jeg har spillet mod nogen, som jeg aldrig havde prøvet at spille mod før, fordi de var meget ældre end mig og på et meget højere niveau, så det har været rigtig fedt”, fortæller Johanna, som efter sommerferien fortsætter fodboldkarrieren som 1.G’er på Oure Kostgymnasium.

En stor efterskole med et kæmpe fællesskab
Passionen for fodbold fylder meget hos pigerne, men fællesskabet på Oure har betydet mindst ligeså meget for deres ophold på Oure. Et fælleskab som ifølge pigerne også har gavnet deres spil på fodboldbanen, fordi alle fodboldpigerne har været en del af samme afdeling på efterskolen.

”Oure er en virkelig stor skole, hvor man skal være forberedt på, at man ikke kommer til at kende alle. Men fordi vi er inddelt i mindre afdelinger, føler man lidt, at afdelingen er ens egen lille efterskole, hvor vi alle kender hinanden rigtig godt. Det er faktisk sjældent, at man tænker over hvor stor skolen er, fordi man til hverdag mest er sammen med sin afdeling,” lyder det fra Cornelia.

Vil du også spille fodbold på Oure Efterskole?
Der er få ledige pladser til pigefodbold i 10. klasse det kommende skoleår (2021/2022). Hvis du er interesseret i at høre mere, kan du klikke her eller sende en mail til fodboldtræner Marlene Kristensen på mak@oure.dk