”Selv hvis der står fodbold forbudt, så spiller jeg fodbold”

0
979
Foto: Tonsser

20-årige Assa fra Frankrig måtte ikke spille fodbold for sin mor. Det stoppede hende dog ikke. I dag er hun ambassadør for Nike og drømmer om at blive professionel fodboldspiller.

Af Marie Bebe

Hver gang Assa Doucoure havde vundet en kamp, begyndte hun at græde. For hun vidste, at hendes mor ville blive vred over, at hun overhovedet havde spillet.

Men Assa elskede fodbold så højt, at hun blev ved med at spille. Hun følte sig friere, så snart hun trådte ind på banen. Her kunne intet stoppe hende. Hun spillede fodbold hele tiden, og havde altid en bold med sig. Selv i toget.

”Selv hvis der står fodbold forbudt, så spiller jeg fodbold,” siger Assa Doucoure til Tonsser.

Da hun i 2018 spillede i den franske klub Paris F.C., valgte hun at downloade appen Tonsser. Den dansk-udviklede app, hvis formål er at kunne opdage talentfulde spillere, der ikke nødvendigvis spiller i de store klubber. Assa uploadede sine resultater, statistikker og videoer i Tonsser-appen, hvor det hurtigt blev klart, at hun var en talentfuld, teknisk spiller.

Assas gode teknik var især blevet udviklet under de mange timers street-fodbold, som hun havde spillet med sine veninder i Paris. På streetbanen var der mindre plads, og derfor krævede det ekstra god teknik for at drible og lægge de gode afleveringer.

Fra streetfodbold til Nike-ambassadør

Assa vandt flere forskellige titler på appen, men manglede én meget vigtig ting: Selvtillid. Men det skulle ændre sig, da Nike i samarbejde med Tonsser skulle finde en ny ambassadør i kampagnen for Nike Phantom Venom. Her valgte de nemlig Assa.

Den unge franskmand blev bedre og bedre, og hun samarbejder stadig med Nike i dag. Hun spiller nu i den franske klub ESTAC, der ligger i 2. division, og drømmer om en dag at blive professionel. Assas mor har accepteret, at hun spiller fodbold, og Assa føler sig meget friere end før.

”Når jeg træder ind på banen, er jeg en anden person. Intet kan stoppe mig. For mig er det fodbold eller ingenting,” siger Assa Doucoure til Tonsser.

Du kan se mere til Assa Doucoure på lige her. Her kan du også se en længere dokumentar om fransk kvindefodbold, hvor blandt andet danske Nadia Nadim er med.