Olivia Holdt kåret til årets profil: “Jeg er stolt og det er megafedt”

0
2268
Fortunas Olivia Holdt er blandt de 11 udvalgte på Efterårets Hold. Foto: Jess Madsen

Spillerforeningen har kåret den 19-årige Fortuna Hjørring-spiller Olivia Møller Holdt som årets profil i Gjensidige Kvindeliga

Mens Olivia Møller Holdt og resten af Fortuna Hjørring er i gang med fordøje skuffelsen over, at det kun blev til bronze i denne sæson, så kan de glæde sig over, at 19-årige Olivia er kåret af Spillerforeningen til årets profil i Gjensidige Kvindeliga.

“Jeg er stolt, og jeg synes, det er megafedt,” siger Olivia Holdt til Spillerforeningens hjemmeside.

“Jeg føler, at det giver et eller andet ekstra, at det er fra dem, man spiller over for hver weekend. Det er dem, der ser én, og de har jo så lagt mærke til mig, siden de har valgt at stemme på mig,” siger hun.

Olivia Holdt vinder prisen foran Brøndby IF’s Nanna Christiansen og KoldingQ’s Lene Christensen. Men prisen følger en Mercedes i en måned fra Hessel HiRE.

Olivia Holdt i en kamp mod HB Køge. Foto: Jess Madsen

Fedt med styrket liga

Olivia Holdt lægger ikke skjul på, at hun gerne havde byttet den individuelle hæder med et mesterskab til Fortuna. Da hun skiftede fra VSK Aarhus til Fortuna Hjørring var det netop for at komme til at spille med om mesterskabet. Men at Fortuna i år må nøjes med tredjepladsen efter HB Køge og Brøndby IF er udtryk for at ligaen er blevet styrket, konstaterer hun.

“Jeg kan huske, da jeg spillede i VSK Aarhus for bare halvandet år siden. Når vi skulle møde Fortuna eller Brøndby, så skulle vi bare ned og stå på vores egen banehalvdel og håbe på, at vi ikke tabte med mere end tre mål. Nu spiller jeg selv i Hjørring, og sådan er det bare slet ikke mere. Der er slet ikke den samme forskel på holdene mere,” siger midtbaneprofilen til Spillerforeningen.

“Ligaen er helt sikkert blevet tættere, men det, synes jeg, er bare federe. Og jeg tror, at det udvikler alle spillere meget mere, end at det bare var Fortuna Hjørring og Brøndby, der kørte derudad,” tilføjer hun.

Fik A-landsholdsdebut

Med Årets Profil-hæderen bliver der sat flot punktum for en vild sæson, der også har budt på A-landsholdsdebut for Olivia Holdt, der kom på banen den 8. april 2021 i en venskabskamp mod Irland.

“Jeg kan huske, at vores fysiske træner råber; »O, det er nu.« Der kunne jeg godt mærke, at jeg begyndte at få kriller i kroppen, og jeg var sådan lidt; ”okay, det er faktisk nu, jeg kommer ind.” Så får jeg min trøje på, og Lars giver mig en lille peptalk, og så kommer jeg ind. Og så var det jo ligesom en helt almindelig, anden fodboldkamp,” fortæller Olivia Holdt, der betegner landsholdsdebuten som sæsonens højdepunkt.

“Det var vildt at få lov til at prøve. Nu ved jeg godt, at det ’bare’ var en træningskamp, men det er stadig en kæmpe milepæl for mig personligt at få debut på A-landsholdet,” siger hun.