Søren Randa-Boldt: “Pernille Harder var alt for god til U19-landsholdet”

0
2979
Pernille Harder, her i kamp for Danmark, forlader Chelsea efter denne sæson. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Pernille Harder blev rykket fra U19 til A-landsholdet allerede som 16-årig. “Hun var alt, alt for god,” siger Søren Randa-Boldt

Søren Randa-Boldt, der onsdag stopper efter 13 år som U19-landstræner, har været landstræner for mere end 50 spillere, der siden har fået debut på kvindelandsholdet. Den bedste af dem nåede dog kun at spille få kampe for U19-landsholdet. Så blev hun – landsholdets nuværende anfører og stjerne i Chelsea, Pernille Harder – udtaget til A-landsholdet, hvor hun debuterede i oktober 2008. I en alder af bare 16 år.

”Vi kunne se, hun havde et ekstraordinært potentiale. Jeg talte løbende med Kenneth (Heiner Møller, kvindelandsholdets træner, red.) om spillerne på U19, og jeg sagde til ham at ’hun er alt, alt for god til U19’. Så var Kenneth med til en samling og så hende, og så blev hun rykket op,” fortæller Søren Randa-Boldt.

Pernille Harder er ikke siden blevet overgået på U19, som Søren Randa-Boldt ser det, men en af de nye unge stortalenter minder ham om det niveau, som Pernille Harder havde, da hun blev rykket op.

”FC Nordsjællands Kathrine Møller Kühl er den, der kommer tættest på. Hun er god med fødderne, hun har drive, hun er mentalt stærk. Hun har dét der, som nogen har – at det bare ser så let ud,” siger Søren Randa-Boldt.

17-årige Kathrine Møller Kühl fik debut på A-landsholdet i april 2021.

Læs også: Søren siger farvel efter 13 år som U19-landstræner. Her er hans opfordring til DBU og klubberne

Kathrine Møller Kühl, da A-landsholdet i foråret mødte Irland i Dublin. I baggrunden Rikke Læntver Sevecke, der til daglig spiller i Everton FC. Foto: DBU