Freja Abildå skifter til spansk fodbold

0
2021
Freja Abildå Sørensen præsenterer sig på engelsk for sine nye fans I Huelva. Foto: Screenshot fra Youtube

Brøndbys midtbanespiller har skrevet kontrakt med den spanske La Liga-klub Sporting Club de Huelva

Hun er indbegrebet af Brøndby, men efter 19 år i hjerteklubben, har Freja Sørensen Abildå forladt vestegnen og dansk kvindefodbold for at prøve kræfter med spansk fodbold. Freja Sørensen Abildå har skrevet kontrakt med den sydspanske klub Sporting Club de Huelva, der i den seneste sæson sluttede på 10. pladsen i La Liga.

“Jeg har, efter 19 år i klubben, for første gang mærket en trang til at komme ud og opleve noget nyt og til at prøve mig selv af både sportsligt og menneskeligt. Jeg ved, at det aldrig vil blive en let beslutning at tage skridtet, fordi Brøndby betyder så meget for mig. Men nu har jeg heldigvis mange år til at komme tilbage og spille for min hjerteklub,” fortalte Freja Abildå tidligere på ugen til Brøndbys Facebookside.

På det tidspunkt var det ikke offentliggjort, hvilken klub Freja Abildå skifter til. Blot stod der, at “hun selvfølgelig ikke skal spille for en anden dansk klub”. Men fredag blev sat navn på. Det skete med Youtube-video, hvor man ser Freja træne med sine nye holdkammerater i Huelva og hvor hun præsenterer sig som spiller.

“Jeg er en boks-til-boks spiller, jeg er teknisk anlagt og kan spille med begge fødder, hvilket hjælper mig meget i min position, fordi det gør det let at flytte bolden. Jeg er også en holdspiller, der giver alt til holdet,” siger Freja Abildå.

23-årige Freja Abildå kommer til Spanien med Champions League-erfaring, danske mesterskaber og 36 ungdomslandskampe på CV’et. Hun får sin ligadebut med Huelva søndag den 5. september, hvor holdet åbner sæsonen mod Villareal hjemme på “La Orden” i den sydspanske atlanterhavsby.

Du kan se Huelvas youtube-video med Freja her: