Randers Q i luften: Otte klubber lancerer nyt fodboldsamarbejde i Randers

0
2654
Fra RandersQs facebookside.

Otte klubber er gået sammen om et nyt samarbejde for U13-U18 piger i Randers Kommune. Cirka 200 spillere er med fra start

Et nyt pigefodboldsamarbejde har fra august set dagens lys i Randers, og det er kommet stærkt fra start, kan man se på facebooksiden for Randers Q. Her er der allerede masser af opslag om testkampe, træninger og nye sponsorer, og torsdag gik det for alvor løs, da spillere, forældre, søskende og klubfolk samledes på RMS Park Romalt til de første officielle turneringskampe.

Randers Q samler pigefodboldspillere fra U13-U18 fra klubber i Randers Kommune. I alt er otte klubber med i samarbejdet, hhv. Vorup FB, Kristrup Boldklub, Romalt IF, Randers Freja, Helsted Fremad, Hornbæk SF, IF Alliancen og SMIFF09. Ved opstarten er der ca. 200 pigefodboldspillere med i Randers Q.

“Det skal være fedt af være pigefodboldspiller”

Målsætningen for det nye klubsamarbejde lyder sådan her:

“Det skal være fedt at være pigefodboldspiller i Randers! Vi ønsker at skabe et stærkt fodboldmiljø for pigespillere på alle niveauer, hvor den enkelte spiller trives både socialt og sportsligt. Det skal være sjovt at komme til træning og kamp, og hjørnestenen i samarbejdet er en stærk bredde. Vi tror på, at gode rammer for træning og kamp kan rekruttere og fastholde pigerne til fodbold, således at Randers kan være stærkt repræsenteret i rækker på forskellige sportslige niveauer”.

“Det skal være sjovt at komme til træning og kamp, og hjørnestenen i samarbejdet er en stærk bredde”

Ud over træninger og kampe, vil Randers Q tage initiativ til forskellige sjove og hyggelige arrangementer, der kan styrke trivslen blandt spillerne.

“Vi planlægger f.eks. med træningslejre/pigecamps, landsholdstur til Viborg, hvor kvindelandsholdet har hjemmebane og interne turneringer med fokus på det sociale sammenhold,” skriver Randers Q på sin hjemmeside.

RandersQs U16-hold spillede lørdag sin første turneringskamp. Foto fra RandersQs facebookside

Glæde og højt til loftet

Randers Q har vedtaget fire værdier, som klubsamarbejdet bygges på. De lyder:

  • Glæde! Det skal være sjovt! Er man glad, er man som regel også motiveret for at lære nyt og blive bedre.
  • Højt til loftet og plads til alle! Alle piger er velkomne, og uanset hvem du er, bidrager du med noget til fællesskabet.
  • Udvikling! Kommer altid før resultater! Udvikling er det vigtigste, vi tilbyder vores spillere.
  • Vi er ét hold! Fodbold er en holdsport, og vi er alle ansvarlige og vigtige for holdets indsats.

Du kan læse mere om Randers Q her