Cheftræner for AGF U18DM: ”Pigerne vil hinanden rigtig meget, og det forplanter sig i spillet”

0
2209
AGF U18DM trup. Foto: Henrik Bjerregrav

I AGF’s U18DM trup er det vigtigt, at alle spillere har høje ambitioner inde på banen. Samtidig er det afgørende, at spillerne har det godt med hinanden uden for banen, fortæller cheftræner Søren Kiilerich til FODBOLD FOR PIGER.

Af Marie Bebe

Cheftræner for AGF’s U18DM hold Søren Kiilerich er mildest talt begejstret for sin trup. Spillernes sportslige niveau er højt, og de har alle høje ambitioner både på deres egne og hinandens vegne.

Netop spillernes fælles ambitioner er en vigtig ingrediens for at kunne præstere bedst muligt til både kamp og træning.

”Så længe alle i truppen har høje ambitioner, så har vi også samme udgangspunkt. Det betyder, at vi kan gå til hinanden og kræve det samme af hinanden,” siger cheftræner Søren Killerich.

Men det er ikke kun de sportslige ambitioner inde på banen, som skaber et godt fodboldhold, ifølge cheftræneren. Det er nemlig vigtigt at spillerne også kan fungere sammen udenfor banen og skabe relationer, der ikke kun handler om fodbold.

”Udover at vi har en stor flok dygtige piger, så er det også en trup, der vil hinanden rigtig meget. Det, at ville hinanden udenfor banen, lære hinanden at kende og lytte til hinanden, forplanter sig til spillet inde på banen,” siger Søren Kiilerich.

Cheftræner Søren Kiilerich. Foto: Jakob Bonde Lauritsen

Søren Kiilerich har blandt andet arrangeret teambuilding-øvelser for holdet med inspiration fra hans arbejde på en idrætshøjskole. Her får pigerne mulighed for at se hinanden i et andet miljø, hvor det ikke er deres fodboldevner, der er fokus på. De skal sætte sig selv på spil i nye situationer, og får derved en bedre forståelse og større respekt for hinanden, ifølge cheftræner Søren Kiilerich.

U18-DM truppen i AGF er sammensat af spillere fra tre forskellige årgange. Der er syv 04’ere, syv 05’ere og fem 06’ere på holdet. Den relativt store aldersspredning betyder, at det er centralt at gøre en aktiv indsats for at få dem sammentømret, mener cheftræneren.

Samarbejdet med Kvindeliga-holdet

Der er mange komponenter, der skal gå op i en højere enhed, for at et hold skal få succes. For AGF’s U18DM hold er der en stor styrke i det set-up og samarbejde, der er mellem dem og Gjensidige Kvindeliga-truppen, mener Søren Kiilerich.

Klubben samarbejder også med Risskov Idrætsefterskole, hvor fem af U18DM-spillerne går, og yderligere to spillere fra truppen er tilknyttet akademiet, hvor de bor i eget værelse.

”Det set-up gør, at vi altid har træninger på et højt niveau. Når man så går ind til kampe, kan man fra starten se, at vi er vant til at spille i et højt tempo og på et højt niveau,” siger Søren Kiilerich.

Liga-truppen har blandt andet holdtræninger om morgenen, ligesom U18DM. Det betyder, at nogle U18-spillere kan træne med ved dem. For cheftræneren er målet, at U18DM spillerne skal kunne indgå i liga-træningerne på lige fod med seniorspillerne.

”Vi prøver at være så tydelige og åbne omkring det samarbejde, som muligt. Det er jo to trupper, men det er én klub,” siger cheftræner Søren Kiilerich.

Den store forskel mellem kvindeliga-spillerne og U18-spillerne ligger i erfaringen. Men niveaumæssigt kan mange af U18-spillerne være med, mener Søren Kiilerich. Senest har eksempelvis Julie Poulsen startet inde i for AGF’s Gjensidige Kvindeliga hold.

Spændende sæson i sigte

AGF U18DM har samlet syv point over sæsonens første fire kampe. De lagde stærkt ud med en 3-1 sejr over BSF, en uafgjort mod KoldingQ og en storsejr på hele 10-0 over Viborg. Seneste kamp endte dog med et nederlag på 2-0 mod AaB.

Nederlaget overraskede både truppen og cheftræneren. Ifølge cheftræneren var det ikke fordi, de undervurderede modstanderne fra AaB, men fordi, de ikke kunne genkende sig selv i præstationen.

”Præstationen har været til UG i optakten og på holdets træningsweekend, så det var surrealistisk for os. Men når man er i det, er det svært at ændre det,” siger Søren Kiilerich.

Foto: Jakob Bonde Lauritsen

Efterfølgende har holdet evalueret kampen og talt om, hvordan de kan undgå at ende i samme situation igen. En situation, hvor de ikke kan genkende deres eget spil og præstation. For cheftræner Søren Kiilerich er netop ”præstation” nøgleordet.

”Vi plejer at snakke om, at præsterer vi godt, så kan vi ikke tabe nogen kampe. De andre kan godt vinde, men vi kan ikke tabe, fordi vi har gjort, hvad vi kunne,” siger Søren Kiilerich.

På trods af nederlaget er det dog vigtigt for holdet at kunne se fremad og lægge oplevelsen bag sig, mener Søren Kiilerich. Ifølge ham ligger der en fed sæson foran dem. Han er spændt på, hvor langt holdet kan nå og mener, at de allerede er kommet langt på kort tid.

”Det handler ikke bare om at være en bedre fodboldspiller eller bedre hold, men også om at præstere på det rigtige tidspunkt. Når pigerne får sat sig selv op til det, og vi hjælper dem, så tror jeg, vi kan slå alle. Men lige så snart vi ikke gør det, så kan vi også tabe til alle,” siger cheftræneren.

Næste kamp for AGF U18DM er på hjemmebane mod Vildbjerg. Kampen spilles søndag den 19. september kl. 12.00.