“Fodbolden spiller bare, lærerne er vildt rare og mine nye venner er fantastiske”

0
1653
Kajsa Markussen, Vejle Idrætsefterskole

NY PÅ EFTERSKOLE: I disse uger kan du her på FODBOLD FOR PIGER møde nogle af de nye elever på en række af Danmarks bedste idrætsefterskoler. I dag: Kajsa Markussen, Vejle Idrætsefterskole (VIES)

Navn: Kajsa Markussen

By: Holstebro

Alder:16 år

Klub/række: VB u18 liga1 og VB 2.division

Position på banen: Da jeg var mindre spillede jeg defensiv midtbane, men i løbet af årene er jeg begyndt at spille mere offensiv midtbane. Det kommer selvfølelig an på spilsystemet – men jeg spiller altid midtbane.

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

Der var to grunde til, at jeg valgte et år på efterskolen. For det første var/er jeg langt fra moden nok og klar til at starte i gymnasiet! Den anden og bedste grund er at jeg nu har et helt år på VIES, hvor jeg kan bruge alt min tid på at løbe rundt med bolden mellem fusserne – jeg går i 10-klasse og skal derfor ikke bekymre mig om skolen på samme måde som 9.-klasserne, så et år på efterskole giver mig mulighed for at udvikle mig inde for kridtstregerne og det giver mig en fænomenal mulighed for at få mange nye venner.

Foto: VIES

Hvorfor blev det VIES?

Jeg valgte VIES fordi faciliteterne er i top, og fordi der er masser af træning (både på efterskolen og i klub), fordi vi får lov til at blive testet i løb/hop/styrke – så vi kan se hvordan vi kan optimere vores fodboldevner, fordi det er en efterskole som tillader store ambitioner og hvor udvikling er et nøgleord. Og selvfølgelig også fordi at Katrine Pedersen var træner da jeg tilmeldte mig.

Hvordan har starten været?

I starten var det hele ret underligt. Man skulle lige vænne sig til den nye seng, de 160 + nye mennesker, de nye omgivelser og de nye holdkammerater. Men jeg faldt hurtigt godt til – og nu er vi cirka en måned inde i skoleåret og er på toppen! Jeg tror aldrig jeg har haft det bedre. Alt er fantastisk – fodbolden spiller bare, lærerne er vildt rare og mine nye venner er fantastiske.

“Jeg tror aldrig jeg har haft det bedre. Alt er fantastisk”

Foto: VIES

Hvad vil du gerne have ud af dit efterskoleophold?

Jeg vil gerne blive en bedre og mere kølig fodboldspiller! Jeg vil meget gerne lære at give plads til de andre elever, fx ved ikke altid at være den som råber højest. Min mor ville nok mene jeg skulle lære at vaske tøj, men nu må vi se om det ikke er en tand for ambitiøst.

“Min mor ville nok mene jeg skulle lære at vaske tøj”

Hvad med fodbolden – hvad er dine planer, mens du er på efterskole?

Jeg håber at jeg kan blive mere kølig på bolden og få mere overblik i mit spil. Jeg satser også stærkt på at jeg kan blive mere ”fodboldklog”. Jeg vil også blive bedre til at spille i rummene.

Læs mere om VIES her

Foto: VIES