Harders manager kritiserer manglende ligestilling: Ingen VAR i Women’s Super League

0
1010

Pernille Harder og Chelsea tabte til Arsenal i premieren i Women’s Super League. Men de engelske mestre havde sandsynligvis fået et point, hvis der blev benyttet VAR i kvindernes liga. Det er dog forbeholdt mændene. “Kvinderne bliver nedprioriteret,” siger Chelseas manager Emma Hayes

Emma Hayes, manager for de engelske mestre Chelsea med Pernille Harder på holdet, benyttede weekendens premiere i Womens Super League til at kritisere den manglende ligestilling i engelsk topfodbold.

Chelsea tabte åbningskampen med 3-2 til Arsenal, men Arsenals sejrsmål var sandsynligvis blevet underkendt for offside, hvis Womens Super League havde brugt VAR. Det gør der bare ikke – den slags er ligesom mållinjeteknologi forbeholdt mændenes Premier League.

Det klæder ikke ligestillingen i engelsk fodbold, mener Hayes. Som hun sagde efter kampen i følge Reuters:

“Når vi har fået gjort vores produkt så attraktivt, så spørger alle, hvorfor vi ikke har mållinjeteknologi og VAR. Vi er alle blevet vant til VAR og mållinjeteknologi, så når det ikke bruges i kvindekampene, føler vi os som andenrangsborgere”

Der blev brugt VAR under kvindernes VM-slutrunde i 2019, men i Womens Super League er det stadig ikke indført, selv om mændenes Premier League har haft VAR siden 2019/20-sæsonen. Mændene har haft mållinjeteknologi siden 2013/14-sæsonen.

“Jeg hørte, at der var blevet snakket om det, men at det ikke blev prioriteret, fordi det er meget dyrt, men jeg synes, vi bliver nedprioriteret,” lød det fra Emma Hayes.

Du kan se højdepunkter fra kampen i Youtube-indslaget over artiklen.