HB Køge alene i spidsen af Gjensidige Kvindeliga

0
1471
HB Køge fejrer sejren over AGF med sine medrejsende fans. I alt blev kampen overværet af 1014 tilskuere, hvilket ikke var helt nok til at slå tilskuerrekorden for kvindeligaen, sådan som AGF og kampsponsor Gjensidige havde håbet på. Foto: HB Køge

Fortuna Hjørring måtte nøjes med  0-0 mod KoldingQ og er nu to point efter HB Køge. FC Thy – Thisted Q storsejrede hjemme over AaB

De forsvarende mestre fra HB Køge er nu alene i spidsen af Gjensidige Kvindeliga med maksiumpoint efter fem runder.

Lørdag vandt HB Køge 2-0 ude over AGF, og da Fortuna Hjørring måtte nøjes med 0-0 i søndagens tidlige kamp mod KoldingQ, er HB Køge nu to point foran Fortuna.

Cornelia Kramer bragte HB Køge foran allerede efter to minutter, og i det 67. minut gjorde
Sofie Thrane Hornemann det til 2-0 efter en omstilling. AGF havde flere muligheder, som en stærkt spillende Kaylan Jenna Marckese i HB Køge-målet fik afværget, og det var først med Hornemanns scoring, at HB Køge begyndte at tro på sejren. Det fortæller HB Køges Sarah Jankovska til klubbens hjemmeside:

“Det var en kæmpe forløsning at vi får scoret til sidst og får lukket det af. AGF spiller godt og presser os, og selvom vores spil ikke så så pænt ud, så vidste vi alle, at vi skulle ind og kæmpe for at få en sejr med hjem. På den måde blev det en forløsning at få scoret i midten af anden halvleg,” siger hun.

“Det var en kæmpe forløsning at vi får scoret til sidst”

Sarah Jankovska, HB Køge

Storsejr over bundhold

I lørdagens anden kamp vandt FC Thy – Thisted Q en storsejr på 5-0 hjemme over AaB. Malene Sørensen lavede hattrick med scoringer i det 7., 19. og 23. minut og i 2. halvleg sørgede Lise Dissing og Beate Marcussen for yderligere et par mål.

Sejren sender FC Thy – Thisted Q op på en midlertidig tredjeplads inden den sene søndagskamp mellem Brøndby og FC Nordsjælland.

AaB er fortsat på sidstepladsen med nul point og en målscore på 1-14.