HB Køge klar til Champions League-gruppespillet

0
1355
Der udsolgt til aftenens Champions League-kvalifikationskamp i Køge. Foto fra HB Køges facebookside

HB Køge vandt returopgøret i Champions League-kvalifikationen med 2-0 over Sparta Prag. Dermed går HB Køge videre med samlet 3-0

HB Køge, der for bare tre år siden spillede seriefodbold, er klar til Champions League-gruppespillet.

Billetterne til den fineste internationale turnering kom i hus onsdag aften, da de danske mestre hjemme vandt 2-0 i den afgørende kvalifikation over Sparta Prag. Den første kamp i Tjekkiet for en uge siden blev 0-1. Dermed går HB Køge videre med samlet 3-0.

Cecilie Fløe gjorde det til 1-0 otte minutter inde i 2. halvleg efter en rodet første halvleg. Det skete på et oplæg fra Maddie Pokorny. Derefter pressede Sparta Prag på for en udligning, men med syv minutter igen af den ordinære spilletid, scorede Cornelia Kramer til 3-0.

Det er HB Køge første Champions League-deltagelse, og det første gang, at det ikke er Brøndby IF eller Fortuna Hjørring, der skal repræsentere Danmark i Womens Champions League.

Ifølge Politiken er kvalifikationen til gruppespillet 3,7 millioner kroner værd før pointbonusser. Samme avis fortæller, at der var udsolgt til aftenens kamp. Sportsdirektør Per Rud vurderer endda, at klubben kunne have solgt tre gange mere end de ca. 1000 billetter, som var sat til salg.