Oures fodboldpiger har kvalificeret sig til Liga 1

0
1900

Efter en sejr på 2-0 over FC GOG i går aftes, rykker Oures fodboldpiger nu i Liga 1. Det glæder træneren Marlene Kristensen, som ser rigtig mange fordele i at spille i landets næstbedste række for U18-piger. 

Af Simone Mørup Kristiansen, Skolerne i Oure. 

Glæden var stor blandt Oures fodboldpiger da de i går aftes kvalificerede sig til landets næstbedste række Liga 1. Fodboldpigernes træner Marlene Kristensen er meget glad for udsigten til at spille på det niveau, som kun en enkelt anden fynsk klub også deltager i – nemlig Dalum/Næsby.

”Vi har mange dygtige fodboldpiger her på Oure, og i år har vi valgt at tilmelde dem den jysk-fynske U18 række. Oure Fodbold Akademi er en klub i skolen i modsætning til andre efterskoler. Her er det hele samlet  på Oure, hvor pigerne både går på efterskole sammen, træner sammen og spiller på klubhold sammen. Det giver nogle kæmpe fordele fordi pigerne ikke skal hjem og spille kampe i weekenderne og selvfølgelig giver det en masse sportslige oplevelser, med dem man går på efterskole med”, lyder det fra træneren. 

Stor betydning for sammenholdet
Oure Efterskoles fodboldpiger har et naturligt samarbejde med Oure Kostgymnasiums fodboldpiger. Det har i mange år givet mulighed for at spille opad eller nedad, så pigerne har kunne spille på det niveau, der passer til den enkelte. Dette er fortsat en mulighed. Kvalifikationen til Liga 1 betyder dog, at efterskolepigerne bliver mere samlet end før, hvilket ifølge Marlene Kristensen betyder meget for sammenholdet blandt pigerne. 

”Tidligere har vi blandet holdene på efterskole og kostgymnasium meget. Nu hvor vi har mulighed for at spille i Liga 1, giver det nogle nye muligheder for, at efterskolepigerne har et mere naturligt tilhørsforhold til efterskolens hold. Det gør bare noget virkelig godt for sammenholdet på sådan et hold, at man træner og spiller sammen med de piger, som man også bor i hus med, har undervisning sammen med og spiser sammen med”, fortæller den stolte træner, som glæder sig til at se pigerne udfolde og udvikle sig i Liga 1 dette skoleår. 

Hvis du vil læse mere om fodbold på Oure Efterskole, kan du klikke her