Sofia drømmer store fodbolddrømme

0
2418

Det kræver et ekstra stort drive at gå til fodbold, når man bor i et område hvor pigefodbold ikke er særlig udbredt. Det stopper dog ikke Sofia i at forfølge hendes mål, og med Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat har hun fået en ekstra håndsrækning

Af Susan Blindbæk Vestergård, Kvindeliga-ansvarlig hos Gjensidige

SPONSORERET ARTIKEL | Når man spørger ni-årige Sofia Brinkmann Mathiasen hvad der er hendes største drøm, er svaret klart: At blive mega-god til fodbold. Derfor bruger hun dagligt flere timer på fodboldtræning både med sit hold, men oftest alene derhjemme. Den store udfordring er nemlig geografien.

Familien bor på Als og her er pigefodbolden ikke særlig udbredt. Det er lykkedes at samle et lokalt hold af piger i forskellige aldre og på forskelligt niveau. Pigerne nyder fællesskabet omkring fodbolden og har et godt kammeratskab, men når man som Sofia har lyst og drive til mere, kræver det ofte lang transporttid til en klub længere væk og dermed et familiepuslespil, der skal gå op.

Vi møder første gang Sofia tilbage i marts, hvor vi tog turen til Lysabild på Sydals for at overraske hende med Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat. Det var hendes far Martin, der havde søgt legatet på vegne af Sofia, og ønsket var et individuelt træningsforløb med Fodbold og Event, som hun tidligere har trænet med.

Oliver Lundgaard fra Fodbold og Event har haft fornøjelsen af at træne med Sofia flere gange, og han er ikke i tvivl om at hun har det, der skal til for at nå hendes mål.

”Sofia er en dygtig fodboldspiller, som er meget moden af hendes alder. Hun bruger gerne flere timer dagligt på træning og har en stor vilje og lyst til at blive bedre dag for dag. Det er en fantastisk egenskab at have”

Fra Als til KoldingQ

For at kunne udvikle sig yderligere har Sofia flere gange deltaget på træningscamps hos KoldingQ, og her har man også set hendes evner med en bold.

”Jeg har flere gange haft fornøjelsen at træne med Sofia individuelt og på camps. Hun er en dygtig og træningsparat pige, som hurtigt forstår øvelserne. Hun har en stor passion for spillet, er stabil og stiller altid op til kamp” siger Kasper Karlsen, cheftræner for U15 elite i KoldingQ

I dag er hun blevet en del af FSK Talent træning i Kolding, hvor hun er faldet godt til og har fået nye venner. For familien betyder det, at der skal planlægges mange timer i transport til og fra træning og kampe hver uge. Det er dog vilkårene hvis Sofia skal have chancen for at udvikle sig sammen med ligesindede.

De store idoler på pigeværelset hjemme på Als er bl.a. kvinderne i Gjensidige Kvindeliga og på kvindelandsholdet. Om hun selv en dag kan trække i trøjen for et kvindeligahold eller sågar landsholdet vil kun tiden vise, men lige nu er motivationen og lysten der.

Som hun selv siger: Det bliver spændende at se hvor dygtig jeg bliver.

Gjensidige gør fodboldpigers drømme til virkelighed

Som hovedsponsor for Gjensidige Kvindeliga vil vi ikke alene støtte ligaens mission om at inspirere piger til at drømme. Vi vil også bidrage til at drømmene kan blive til virkelighed. Derfor har vi stiftet Drømmelegatet, som kan søges af alle fodboldpiger og -kvinder i alderen 8 – 21 år.

Man kan søge som individuel spiller, som hold eller som klub og man kan søge om lige præcis det, som kan bidrage til at gøre ens fodbolddrøm til virkelighed. Vi uddeler Drømmelegater 3-4 gange årligt og næste ansøgningsfrist er fredag den 1. oktober 2021.

Læs mere om Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat her

Og følg os på Facebook: Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat