U16DM: Målrig runde med både tre- og firedobbelte målscorere

2108
Arkivfoto. Foto: Silkeborg Q

Weekendens runde i U16DM bød på mange målrige kampe, hvor op til flere spillere nettede mere end én gang for deres hold.

Af Marie Bebe

Flere U16DM spillere havde i weekenden fået varmet skudbenet godt op, da de løb ind over kridtstregerne. Ikke én, to eller tre, men hele fire gange scorede BSF’s Emelia Oskarsdottir mod Farum BK. For Varde havde Julie Søborg Christiansen taget målnæsen med, da hun lykkedes med tre scoringer – det samme gjaldt for B.93’s Laura Lund Christiansen.

Viborg Q – Varde (1 – 5)

Rundens første kamp blev fløjtet i gang lørdag, hvor Viborg Q tog imod Varde. Gæsterne kom stærkt fra start med et mål fra Cecilia Smidt efter 17 minutter. Et lille kvarter senere øgede Rie Skotte Jørgensen føringen til 0-2, og kort før halvlegen blev det til 0-3 på en scoring fra Julie Søberg Christiansen. I anden halvleg svarede Viborg igen, da Sissel Madsen reducerede til 1-3. Kort efter var Julie Søborg Christiansen dog på den igen for Varde og scorede således hele to mål på blot fem minutter. Det sendte gæsterne i front med 1-5, og den stilling forblev uændret indtil slutfløjt.

Kolding IF – Vildbjerg (2 – 0)

Lørdag fik Kolding IF besøg af Vildbjerg. Her forløb første halvleg uden mål, men efter knap en times spil fik hjemmeholdet bragt sig foran til 1-0 på en scoring fra Smilla Maria Huss Malmvig. Det var stillingen helt indtil kampens sidste minut, hvor Kolding IF’s Melanie Madsen sendte bolden i kassen til den endelige stilling på 2-0.

AaB – Silkeborg IF Q (4 – 2)

AaB tog lørdag imod Silkeborg IF Q. Hjemmeholdet kom på tavlen efter blot et kvarters spil, hvor Johanne Kjærsgaard Knudsen sikrede føringen til 1-0. Få minutter før halvlegen blev det til 2-0 på en scoring fra Chantal Katompwa. I anden halvleg gjorde AaB’s Anne-Laura Jakobsen det til 3-0 efter knap en times spil. Men gæsterne fra Silkeborg svarede igen et kvarter senere, da Mathilde Brøgger Børglum reducerede til 3-1. Silkeborgs Emma Weigelt Larsen fulgte trop med en yderligere reducering til 3-2 i kampens 80. minut. Med seks minutter igen blev kampen dog endelig afgjort, da Chantal Katompwa scorede til 4-2. Hun sikrede sig dermed en titel som dobbelt målscorer og en sejr til AaB.

BSF – Farum BK (4 – 3)

Søndagens første kamp bød på et opgør mellem BSF og Farum BK. Her kom hjemmeholdets Emelia Oskarsdottir hurtigt ud af startboksen og scorede således hele to mål indenfor kampens første otte minutter. Den føring hold dog ikke længe, da Farums Augusta Callesen reducerede til 2-1 i kampens 22. minut. I anden halvleg fik Farum udlignet til 2-2 med et mål fra Signe Antvorskov. Et kvarter senere sørgede selv samme Antvorskov for en føring til gæsterne på 2-3. Men Emelia Oskarsdottir havde for alvor mål i støvlerne i dagens kamp. I kampens sidste ti minutter nettede hun hele to gange og sikrede dermed en sejr til BSF på 4-3.

Brøndby IF – Team OdenseQ (4 – 0)

Brøndby IF fik besøg af Team Odense Q søndag. Vestegnsklubben kom stærkt igennem første halvleg, hvor Sherin Hasno scorede to gange på to minutter til stillingen 2-0. Kort tid efter gjorde Clara Prebensen det til 3-0 til hjemmeholdet. I anden halvleg fik Brøndby øget føringen yderligere, da Malou Lykke Unn Klitte scorede kampens sidste mål til stillingen 4-0.

AGF – Fortuna Hjørring (2 – 1)

Søndag bød også på et opgør mellem AGF og Fortuna Hjørring. Hele første halvleg forløb målløs i opgøret. Først i 55. minut faldt kampens første scoring, da AGF’s Silke Lynge Larsen sendte hjemmeholdet i front med 1-0. Få minutter senere blev det til 2-0 på en scoring fra Johanne Firgaard. Fortuna Hjørrings Mille Martensen reducerede til 2-1 i 86. minut, men det var ikke nok til at hente hjemmeholdet fra Aarhus. AGF nuppede dermed sejren og tre point.

FC Thy Piger – Skyum – B.93 (2 – 9)

Rundens sidste kamp skulle stå i Nordjylland, hvor FC Thy Piger – Skyum tog imod B.93. Og der ventede en stor mundfuld for hjemmeholdet. Efter 10 minutters spil kom B.93 foran med 0-1 med et mål fra Malou Oksbroe Hejselbak – og derefter gik det stærkt. Gæsterne scorede nemlig hele seks mål i første halvleg; Laura Lund Christiansen nettede to gange i træk, efterfulgt af en scoring fra Alma Lund Ulstrup, én fra Laura Skau Frøkjær og så endnu én fra Alma Lund Ulstrup. I anden halvleg fik hjemmeholdet en lille oprejsning, da Mathilde Bang Andersen reducerede til 1-6. Det varede dog ikke længe, før B.93 var på tavlen igen med tre hurtige mål i streg – først fra Malou Oksbroe Hejselbak, derefter Maja Dalby Hillmann og til sidst sendte Laura Lund Christiansen for tredje gang bolden i kassen til stillingen 1-9. Hjemmeholdet fik pyntet lidt på resultatet med en scoring fra Mie Kristensen til den endelige stilling 2-9.