Nanna Christiansen siger farvel til landsholdet

0
2128
Nanna Christiansen har spillet sin sidste landsholdkamp, men vil fortsat spille for Brøndby i Kvindeligaen. Foto: Brøndby IF

Nanna Christiansen stopper på kvindelandsholdet efter mere end 100 kampe i rødt og hvidt. Det skriver DBU torsdag formiddag.

Af Marie Bebe

En imponerende landsholdskarriere er slut for Nanna Christiansen. Den 32-årige angriber har efter 112 kampe i den rød/hvide trøje selv taget den hårde beslutning om at indstille landsholdskarrieren, skriver DBU torsdag.

“Beslutningen om at stoppe på landsholdet har været rigtig svær for mig, men det seneste år har været hårdt. Konkurrencen på landsholdet er stor, spilletiden er blevet mindre og mindre, og der er mange dygtige unge talenter, som har en stor fremtid foran sig. Derfor føler jeg, at tiden er kommet for mig til at sige stop. Jeg kommer til at savne at spille for Danmark, og er meget taknemmelig for mine minder i rødt og hvidt. Jeg ønsker alle på og omkring landsholdet al mulig held og lykke fremover,” siger Nanna Christiansen til DBU.

Nanna Christiansen debuterede på det danske landshold i marts 2009, i en træningskamp mod USA til Algarve Cup. I løbet af hendes tid på landsholdet har hun blandt andet været med til at vinde sølv til EM i 2017.  Dermed er det en rutineret landsholdsspiller, som landstræner Lars Søndergaard må sige farvel til.

”Jeg har stor respekt for Nannas beslutning om at stoppe på landsholdet, da landsholdet betyder meget for hende. Hun har ikke spillet så meget på det seneste, men hun har været en vigtig brik i truppen i hele EM-kvalifikationen og også her i VM-kvalifikationen. Vi kommer til at savne Nanna og ønsker hende det bedste i fremtiden,” siger landstræner Lars Søndergaard til DBU.

De mange år på landsholdet giver dog anledning til stolthed for Nanna Christiansen, der fortsat vil spille for Brøndby. Hun har formået at spille med i toppen af dansk kvindefodbold, selvom at hun har diabetes.

“Det har været en stor ære at spille på landsholdet. Jeg er glad og meget stolt over at have spillet mere end 100 kampe for Danmark. Det vidner om, at jeg har gjort det godt. Jeg er ekstra stolt over min lange landsholdskarriere, da jeg har kunnet gøre det, selvom jeg har diabetes,” siger Nanna Christiansen til DBU.

Landstræner Lars Søndergaard roser også netop Christiansens hårde arbejde på trods af hendes diabetes og kalder hende et forbillede for mange mennesker.