Cathrine er udlandsprofessionel og landsholdsspiller – og du har sikkert ikke hørt om hende

0
2777
Cathrine Buccat Graversen i aktion for Nea Salamina FC i den cypriotiske liga. Foto: Nea Salamina FC

I al ubemærkethed har Cathrine Buccat Graversen skabt sig en spændende udlandskarriere som fuldtidsprofessionel på Cypern og landsholdsspiller på Filippinerne. ”Med troen på sig selv og viljen til at nå så langt som muligt, kan det meste lade sig gøre,” siger Cathrine til FODBOLD FOR PIGER

Hun hedder Cathrine Buccat Graversen, er udlandsprofessionel og landsholdsspiller. Hvis du ikke har hørt om hende, er det ikke så overraskende. For der har ikke været meget medieomtale af den 23-årige tidligere BSF-, B93- og Kolding Q-spiller. Men hun kunne godt fortjene noget omtale i danske medier. For det er en både overraskende og spændende fodboldhistorie, som Cathrine er i gang med at skrive.

Takket være en drøm om at spille i udlandet, er Cathrine lige nu på Cypern. Her er hun fuldtidsprofessionel i Nea Salamina FC, som er nummer to i den cypriotiske liga.

“Det hele startede med at jeg gik med en drøm om at spille professionelt i udlandet. Denne drøm ville jeg gerne realisere, så jeg undersøgte forskellige muligheder, for at dette kunne ske. Først fandt jeg en agent, som var interesseret i at arbejde med mig, dernæst handlede det om at finde klubber, som var interesseret og så potentiale for et samarbejde,” fortæller Cathrine på en mail fra Cypern.

Kendte ikke noget til Cypern

I første omgang fik hun en aftale i 2020 med den italienske serie B-klub ASD Calcio Pomigliano. Det var dog ikke nogen succes, hverken på eller udenfor banen, så Cathrine opsagde kontrakten og tog tilbage til Danmark. Her spillede hun et halvt års tid i B93, men i sommer dukkede der så en mulighed op for at komme til Cypern.

”Jeg havde ærlig talt ingen kendskab til hverken land eller liga. Jeg forhørte mig derfor lidt rundt omkring, og hørte umiddelbart kun positive ting fra folk. Og selvom det måske ikke var drømmedestinationen, så skal man starte et sted, og jeg valgte derfor at springe ud i det. Sådan endte jeg her på Cypern, hvor jeg nu har været i 190 dage – siden slutningen af juli måned,” fortæller Cathrine.

Cathrine og en holdkammerat fejrer en scoring. Nea Salamina FC ligger lige nu nummer to i ligaen.

Går efter kvalifikation til Champions League

Nea Salamina FC viste sig at være en ambitiøs klub med store ambitioner. Målet er vinde både polkalturneringen og ligaen, og dermed få mulighed for at spille kvalifikation til næste sæsons Champions League.

”Det sportslige niveau er udmærket. I ligaen er vi måske 3-4 gode hold ud af 9 hold i alt. Man bliver således ikke udfordret i alle kampene, det indrømmer jeg gerne, men så må man give den en ekstra skalle i de sværere kampe, og måske have andre fokuspunkter i de mindre svære kampe.

Vi ligger i øjeblikket nr. 2 i ligaen med 3 point efter de reagerende mestre Apollon Ladies F.C., så der er stadig mulighed for at vinde ligaen. Efter min mening bliver det hele afgjort i de sidste par kampe,” skriver Cathrine fra Cypern.

Træning på Cypern.

Fuldtidsprofessionel

Der trænes hver dag, bortset fra én ugentlig fridag. Nogle dage er der to træningspas med morgentræning eller styrketræning. Der er turneringskampe om søndagen og i nogle uger spilles træningskampe midt på ugen.

”Jeg er fuldtidsprofessionel, så jeg foretager mig ikke alverden udover at tage i fitness for at lave supplerende træning, da det er vigtigt for mig at holde min krop fit for fight, samt hænge ud med mine roomies og holdkammerater. I starten af mit ophold hernede benyttede jeg meget af fritiden på at udforske Cypern sammen med mine roomies og nye holdkammerater – det var dog da alt var nyt og spændende, men nu er det hele efterhånden blevet hverdag”.

Turneringen slutter til april, og Cathrine planlægger i første omgang at tage hjem til Danmark.

”Hvor min næste destination bliver efterfølgende, det er ikke til at sige endnu,” skriver hun.

Cathrine har foreløbig kontrakt med Nea Salamina FC resten af sæsonen. Foto: Nea Salamina FC

Landsholdsdebut for Filippinerne

Men selv om hun skulle vælge at fortsætte fodboldkarrieren i en dansk klub, er Cathrine ikke færdig med at rejse til udlandet for at spille fodbold. For hun har også gang i en anden fodboldkarriere udenfor de danske grænser. Siden 2019 har Cathrine nemlig en del af det filippinske landshold, en mulighed der er opstået, fordi hendes mor kommer fra Filippinerne.

”Det hele startede tilbage i 2017, hvor jeg kom i kontakt med det filippinske landshold. De inviterede mig til en tryout camp i Californien, hvor jeg deltog i en uges tid. Dog blev jeg blot en måned forinden tryout campen ramt af en hjernerystelse, der gjorde at min deltagelse var meget begrænset.

Grundet hjernerystelsen var det simpelt ikke det rette tidspunkt for mig at blive en del af landsholdet. Godt og vel to år senere i år 2019, da jeg var kommet mig over min skade, tog jeg initiativet til at række ud til det filippinske landshold igen. Her ønskede de endnu engang at se mig an først, og jeg tog således til Filippinerne af to omgange på en slags “tryout”,” skriver Cathrine, og uddyber:

”Det filippinske landshold fungerer ikke på samme måde, som vi måske kender det i Europa. Måden de udtager deres landshold på forud for en turnering, sker hen over en to-tre måneders camp, hvor de starter ud med tryouts, hvorefter de hen af vejen så småt sortere spillere fra indtil de har de resterende 23 spillere”.

I 2019 fik Cathrine debut for det filippinske landshold.

Det endte med, at Cathrine blev udtaget til South East Asien Games, en slags mini-OL for Sydøstasien. Hun var med til forberedelserne til SEA Games og endte med at få debut på det filippinske landshold.

”At være en del af landsholdet er en unik oplevelse. Følelsen af at have en hel nations støtte og opbakning, og at kunne repræsentere et land, som står mig og min familie nært, det er unikt. Jeg valgte det filippinske landshold, da jeg så det som en mulighed for at kunne repræsentere noget større og muligvis gøre en forskel på landsholdet og skabe historie sammen. Jeg havde muligheden, da min mor er fra Filippinerne – dog skulle jeg lige anskaffe mig det filippinske pas før det kunne lade sig gøre,” fortæller Cathrine.

Det filippinske landshold til South East Asien Games. Cathrine ses med nummer 15 i bagerste række.

“Success is marathon, not a sprint”

Cathrine mener selv, at hun er et eksempel på, at man kan nå langt med viljestyrke og drømme, også selv om man ikke har været udpeget til et kæmpe talent.

”Folk ser ofte op til de store idoler og stjerner, og forsøger ofte at gå i deres fodspor. Men hvad de glemmer er, at ingen vej til succes er ens – alle har deres egen unikke historie. Det handler om at tage udgangspunkt i sig selv, sætte sig sine egne delmål, således man forhåbentlig vil kunne opnå sin drøm i sidste ende. Delmål tilpasset ens miljø, omstændigheder, talent, potentiale osv. – realistiske delmål.

Det er jeg et eksempel på. Jeg har aldrig været en kæmpe stjerne eller et født talent indenfor fodbold – men dette lader jeg ikke forhindre mig i at sætte mig nogle mål og drømme, som jeg gerne vil opnå. Med troen på mig selv og viljen til at nå så langt som muligt, så kan det meste lade sig gøre. Om det så kræver en lidt alternativ rute og mere tid end så mange andre. “Success is marathon, not a sprint”,” skriver Cathrine fra Cypern.

”At være en del af landsholdet er en unik oplevelse,” skriver Cathrine, som fik landsholdsdebut til South East Asien Games.