Jacob Friis stopper som U19-landstræner – bliver cheftræner i Viborg FF

0
1196
Jacob Friis var 2018-2020 var cheftræner for AaB’s Superliga-hold. Han har tidligere været ungdoms- og assistenttræner i AaB. Foto: AaB

U19-kvindelandstræner Jacob Friis stopper i DBU, da han har takket ja til at blive cheftræner for Viborg FF

Pressemeddelelse fra DBU:

Jacob Friis, der er landstræner for U19-kvindelandsholdet, stopper i DBU og fortsætter karrieren som cheftræner for 3F Superliga-klubben Viborg FF, efter DBU og Viborg FF er blevet enige om en aftale.

Jacob Friis glæder sig over sin tid som U19-landstræner og takker DBU for samarbejdet:

”Jeg har været glad for at være en del af et fantastisk godt team omkring U19-landsholdet, og at jeg har fået lov til at træne nogle meget dygtige, unge spillere. Jeg er taknemmelig for, at DBU har været åbne over for den mulighed, der har budt sig for mig i Viborg FF,” siger Jacob Friis.

Anders Gerber, der er talentudviklingschef for piger i DBU, ærgrer sig over at måtte sige farvel til Jacob Friis:

”Vi er utroligt ærgerlige over at miste Jacob Friis, men vi kunne ikke stå i vejen for en så god mulighed for ham. Vi sætter stor pris på Jacobs arbejde og på den dialog, der har været med Viborg FF undervejs. Samtidig glæder vi os over at kunne sende en så kompetent og fagligt dygtig træner som Jacob videre til 3F Superliga, og vi ønsker ham al held og lykke i Viborg.”

45-årige Jacob Friis blev ansat som U19-landstræner den 8. juni 2021 og er ubesejret i sine otte kampe i spidsen for holdet, hvor det er blevet til syv sejre og en enkelt uafgjort. Den indledende EM-kvalifikationspulje blev i oktober vundet med maksimumpoint.

Jacob Friis er torsdag rejst til Viborg FF’s træningslejr i Alicante, hvor han fra fredag står i spidsen for holdets træning. Jacob Friis’ sidste opgave som U19-kvindelandstræner bliver en træningsturnering i Spanien den 14. til 23. februar, hvorefter han starter permanent i cheftrænerjobbet for Viborg FF.

DBU har allerede påbegyndt arbejdet på at finde en ny træner for U19-kvindelandsholdet.