Brøndby IF U18 vinder Viareggio Cup i Firenze

0
1267
Privatfoto: Brøndbyernes IF Pigetalent facebookside

Efter 10 dage med 5 kampe i Italien, vandt Brøndby IF fredag eftermiddag finalen med 0-1 mod de de italienske værter fra AC Milan i en flot kulisse og vinder Viareggio Cup 2022 i Firenze 

Af Oliver Lundgaard

I denne uge har Brøndby IFs U18DM deltaget i en stærk besat Viareggio Cup ved Firenze i Italien, hvor holdet har spillet 5 kampe på 10 dage. En turnering med deltagelse af Juventus, Atalanta, Inter, AC Milan og Bologna. For Brøndbys vedkommende skulle turneringen bruges til at matche sig med nogle af de største hold i Europa og “Det at se hvor vi er foran i Danmark og hvor vi kan lærer noget af udlandet,” fortæller Brøndby IFs U18DM cheftræner Lasse Petersen til FODBOLD FOR PIGER og fortsætter: 

“Samtidig handler det for os, om at matche og overmatche vores spillere hele tiden og gerne mod noget de ikke er vant til, også giver sådan en tur her altid noget med sammenholdet og humøret, hvilket jeg synes vi har haft brug for efter Covid 19,” siger Lasse Petersen. 

Det er et Brøndby mandskab som har testet sig af på højeste niveau og blandt andet mødt AC Milan som er blevet store på kvinde/pigesiden samt de australske mestre Apia Leichhardt. Holdet kommer hjem med en helt nyt energi og stemning på holdet:

“Samtidig har vi kunne prøve vores spil af på et utrolig højt niveau og forstå at skulle levere hele tiden også selvom benene nu er godt trætte,” forklarer Lasse Petersen til FODBOLD FOR PIGER før finalen mod AC Milan.

Finalen mod AC Milan

Finalen blev afviklet i den tidligere italienske topspiller Gianluigi Buffons hjemby, Carrara. Værterne havde ikke sparet på oplevelserne og til kampen var der blandt andet boldpiger, et stort TV-hold og mange tilskuere på lægterne. Inden finalen havde Brøndby IFs modstander AC Milan vundet semifinalen med cifrene 0-6. Med 43 timers restitution fra semifinalen til finalen fredag eftermiddag klokken 16:00 dansk tid, tog Brøndby sejren i finalen på 0-1 mod AC Milan.

Turneringen i tal for Brøndby IF:

AC Milan – Brøndby IF (1-2)

Livorno – Brøndby IF (3-4)

Apia Leichardt – Brøndby IF (1-4)

Semifinalen: Bologna – Brøndby IF (1-4)

Finale: AC Milan – Brøndby IF (0-1)

Efter denne turnering venter der en topkamp for holdet mod Kolding IF i U18DM-Ligaens pulje A. Brøndby IF tager en tur til Jylland onsdag den 30 marts, hvor holdet møder Kolding IF klokken 19:15 på Fynske Bank Arena.