Flere kontraktspillere og kendt angrebstræner skal få B93 i kvindeligaen

0
1923
Foto: Rasmus Lykke, PR Manager B93

B.93 har skrevet kontrakter med otte spillere i vinterpausen, så der nu er 11 spillere på kontrakt. Samtidig er den tidligere udlandsprof Mark Strudal hentet ind som angrebstræner for at styrke offensiven

Af Astrid Simone Trolle

Lørdag fløjtes forårets kvalifikationsspil om to pladser i Gjensidige Kvindeliga i gang. Efter flere år i 1. division, gør B.93 endnu et forsøg på komme tilbage i den bedste række, og i år har klubben rustet sig på både spiller- og trænerfronten.

Den tidligere landsholdsspiller Mark Strudal er hentet ind som angrebstræner for at styrke klubben offensivt. B93 fortæller, at de har allieret sig med Strudal på baggrund af efterårets resultater, hvor det blev til flere velspillede kamp, men uden nok mål.

Mark Strudal siger i et interview på klubbens sociale medier, at ”jeg skal ind og give spillerne noget motivation og inspiration”.

Som aktiv spillede Mark Strudal i både Brøndby, FC København og en række udenlandske klubber, og som træner har han været angrebstræner for bl.a. FC Nordsjælland og Brøndbys superligahold.

Se Youtube-indslag med Mark Strudal her:

11 spillere på kontrakt

Udover at skaffe en ny angrebstræner har B.93 haft godt gang med arbejdet med at skrive kontrakter med spillere.

Josephine Funch, Julie Pauludan Madsen, Linnéa Borbye. Anna Karlsson, Emilie Normann Langhorn, Nicoline Lieber Heilstrup, Sofie Thrige Andersen og Silje Simonsen er alle kommet på kontrakt i vinterpausen.

At B.93 skriver så mange kontrakter på kort tid, sender et klart signal om ambitionerne i Østerbro-klubben. Målet er at skabe et professionelt miljø på kvindesiden.

”Der er ingen tvivl om at, at det ambitiøse kvindehold går efter at opgradere forholdene for spillerne, fordi 2022 starter med et brag hos B.93, da klubben for alvor bruger sin status som professionel klub og skriver en række officielle DBU-kontrakter, hvilket får stor betydning fremadrettet,” skriver B.93 på sin hjemmeside.

B93 har tidligere skrevet kontrakt med Vanessa Karungi, Lúcia Leila José Moçambique og Omewa Joy Ogochuckwu. Dermed er der nu truppen nu har 11 spillere på kontrakt.

Se videointerview med Linnea Borbye her:

Åbner mod Varde

Første step i håbet om en plads i Kvindeligaen er på lørdag, hvor holdet møder Varde hjemme kl. 14. Træner Rasmus Good tror på, at målet om en plads i Kvindeligaen kan nås allerede fra næste sæson.

”Jeg glæder mig meget til at forsøge at rykke op igen. Det er noget vi går meget efter, og håber på kan lade sig gøre. For at opnå dette kræver det at vi kan være kyniske selv i svære perioder,” siger Rasmus Good.

Spillerne selv har også høje forventninger. Både til lørdagens kamp og til kvalifikationsligaen.

”Vi går ind for at vinde. Vi ønsker en god start på kvalifikationen, men der kommer formentlig også meget nervøsitet fra begge hold, da de kommende kampe er så vigtige,” siger Freja Lähteenmäki til klubbens hjemmeside.

B.93-Varde spilles kl. 14.00 på B 93s Svanemølleanlæg

Se interview med cheftræner Rasmus Good og spillere her: