Pigefodbolden har fået rigtig fat i NV Djurs

0
1385
Foto: NV Djurs

På få år er pigefodbold på Djurs vokset fra nogle få piger til en trup på mere end 45 piger i alderen 8-13 år. Det sker i klubsamarbejdet NV Djurs, som samler pigefodbold i klubberne Allingåbro IF, Vivild IF og Ørsted IF

40 piger fylder godt op på gulvet i Rougsøhallen en fredag aften i februar.  Der er smil på læberne, mens de forsøger at manøvrere bolden den rigtige vej rundt om keglen.  Det er svært, mange af pigerne er trætte efter 2 timers udendørs træning i frostvejr, men dagen er ikke slut endnu.

Forude venter natløbet og flere timers snak og hygge med veninderne i soveposerne, på luftmadrasser fordelt rundt om i hallen. Lige indtil lederne bestemmer sig for at NU er det altså sengetid, for der er også en dag i morgen, hvor fodbold igen skal i fokus.

For selvfølgelig er udvikling af pigernes fodboldmæssige evner et succeskriterie, men det er ikke det eneste. Antallet af smil og grin tæller også som succeser, det samme gør det at 40 piger kan være samlet i to dage, trætte og kolde, uden en eneste gang at blive uvenner. Nogle fik hjemve, andre slog sig på fodboldbanen, men gennem det hele udviste samtlige piger en utrolig stor omsorg for hinanden.

Foto: NV Djurs

Dette er måske faktisk, ifølge træner Susanne Salling, den største grund til at fodbold er blevet sådan et tilløbsstykke for pigerne på det nord-vestlige Djursland.  Pigerne dømmer ikke hinanden for deres evner, eller mangel på samme, på fodboldbanen, de taler pænt, til og om hinanden. Og er der en der falder og slår sig, så er hele holdet henne for at hjælpe hende op igen. Og sådan en kultur gør det til et trygt sted at være og lære at spille fodbold. Susanne mener helt klart, at det er noget pigerne har med hjemmefra og forældreopbakningen er da heller ikke til at komme udenom.

“Vi er virkelig heldige med forældrene til vores fodboldpiger, de bakker fuldstændig op, og ofte er der lige så mange forældre på sidelinjen, som der er spillere på banen til kampene” fortæller Susanne.

Foto: NV Djurs

At NV Djurs kan mønstre 40 piger til træningslejr er resultatet af en målrettet indsats på pigesiden. For 4 år siden startede 4 piger til fodbold i Allingåbro IF, siden da er der sket meget. Gennem samarbejde med de to naboklubber Vivild IF og Ørsted IF under navnet NV Djurs er pigerne strømmet til, så truppen nu er på 45 piger fra 8 – 13 år.  Alene det sidste år er der kommet 21 nye pigespillere og trænerstaben er udvidet med 2.

Indsatsen har blandt andet indeholdt fortællingen om NV Djurs Piger på facebook, i radioen, i Lokalavisen og lignende steder. Men som Susanne Salling klart pointerer, så er det det, at pigerne går glade fra fodbold og fortæller veninderne om det, som er det absolut vigtigste

“Uden pigernes glæde ved spillet og fællesskabet havde vi ingenting,” afslutter hun.