Det hele starter med en drøm

0
2054
Foto: Gjensidige Drømmelegatet

Gjensidige Kvindeliga skal inspirere piger til at drømme og med Gjensidige Drømmelegat ønsker vi som sponsor at bidrage til at drømmene kan blive virkelighed. Forleden kom fodboldpigerne fra Vestia og Brønshøj et skridt nærmere drømmen i Farum

Af Susan Blindbæk Vestergård, Kvindeliga-ansvarlig hos Gjensidige

SPONSORERET ARTIKEL | Dansk pige- og kvindefodbold er i en rivende udvikling, hvilket de nyeste medlemstal fra DIF også vidner om. Næsten 10.000 flere kvinder og piger er det seneste år blevet medlemmer i en fodboldklub, og her er særligt de unge under 18 år stærkt repræsenteret.

To klubber som har oplevet en stor tilgang på pigesiden er københavnerklubberne Vestia og Brønshøj Boldklub. Her har særligt U12 og U13 holdene fået vokseværk. Kendetegnende for begge klubber er at pigerne ikke alene kommer med forskellig social og kulturel baggrund, men også med et meget forskelligt udgangspunkt og ambitionsniveau.

For at styrke holdidentiteten og fællesskabet på og udenfor banen havde begge klubber søgt Gjensidige Drømmelegat om ens træningstrøjer og en udflugt til en kvindeligakamp, så pigerne kunne opleve nogle af deres forbilleder live.

Foto: Gjensidige Drømmelegatet

En lørdag fyldt med fodbold og drømme

Den første lørdag i april kunne mere end 70 forventningsfulde fodboldpiger og deres trænere endelig stige ombord i busserne, og næsten symbolsk sætte kursen mod FC Nordsjællands hjemmebane Right to Dream Park.

Her skulle de overvære Gjensidige Kvindeliga-kampen mellem FC Nordsjælland og HB Køge. Inden kampen havde FCN planlagt en fælles pre-match træning for pigerne, ligesom et par FCN-spillere kom forbi og fortalte om livet som professionel fodboldspiller i Danmarks bedste kvinderække.

I forbindelse med kampen kom pigerne helt tæt på deres idoler, da de alle deltog i indløbsceremonien sammen med de to kvindeligahold. Tilbage på tribunen blev der sunget, hujet og heppet, og til trods for at de lød som garvede fodboldfan, så var det for mange af pigerne første gang de var på stadion til en kvindeliga-kamp.

Efter kampen stillede spillerne op til fælles holdbilleder med pigerne, og der blev flittigt skrevet autografer og taget selfies. Selv efter en lang dag med et tætpakket program var stemningen fortsat høj på vej tilbage til busserne.

Se video fra dagen, hvor pigerne selv sætter ord på deres oplevelser.

Piger skal turde sige deres drømme højt

Flere af pigerne gav i løbet af dagen udtryk for at de selv drømmer om en dag at snøre fodboldstøvlerne og løbe på banen rundt om på de største stadions. Andre var mere tilbageholdende – måske fordi det stadig som pige kan være en udfordring at turde sige sin fodbolddrøm højt.

Det ønsker vi som hoved- og navnesponsor for den bedste kvindelige fodboldrække at lave om på, og sammen med DBU arbejder vi derfor videre på at skabe lige vilkår for de mange piger og kvinder, som i disse år strømmer til de danske fodboldklubber.

Samtidig ønsker vi at bakke op om Gjensidige Kvindeligas mission om at inspirere piger til at drømme.

Derfor har vi stiftet Gjensidige Drømmelegat, som skal bidrage til at fodboldpigers drømme kan blive virkelighed. Drømmelegatet er målrettet danske fodboldpiger i alderen 8 – 21 år og der kan søges som individuel spiller, som hold eller som klub. Næste ansøgningsfrist bliver i august 2022.

Læs mere om Gjensidige Drømmelegat og vores engagement i dansk kvindefodbold her: Gjensidige Drømmelegat

Denne artikel er sponsoreret af Gjensidige