DBU hyrer Anja Heiner-Møller og Kristine Pedersen som nye U-landstrænere

0
2594
Anja Heiner-Møller har stået i spidsen for FCN's U18DM siden januar 2021. Fra 1. juli 2022 skifter hun til et fultidsjob som U19-landstræner. Foto: FC Nordsjælland

Anja Heiner-Møller bliver fra 1. juli ny U19-landstræner, mens Kristine Pedersen bliver U16-landstræner. Samtidig forlænger Claus Struck sin aftale som U17-pigelandstræner

Så har DBU fundet de to trænere, der fremover skal stå i spidsen for U16- og U19-landsholdet.

Ny U19-landstræner bliver Anja Heiner-Møller, mens Kristine Pedersen bliver ny cheftræner for U16-landsholdet. Samtidig har DBU forlænget aftalen med U17-landstræner Claus Struck, der også har stået i spidsen for U16-landsholdet, siden Frank Johnsen stoppede sidste år.

Anja Heiner-Møller er i dag cheftræner for FC Nordsjællands U18 DM-hold. Hun er stolt over at få tilbudt landstrænerjobbet, siger hun til DBU.dk:

”Specielt fordi det er U19, som er et utroligt spændende alderstrin inden det største trin af dem alle: A-landsholdet. Fra mit job i FC Nordsjælland ved jeg, at spillerne i denne transitionsalder har en ekstra stor motivation og er fantastiske at arbejde med, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Timingen i jobbet er også rigtig attraktiv, fordi landsholdsfodbold og kvindefodbold er i rivende udvikling,” siger Anja Heiner-Møller.

“Sindssygt spændende”

Også den nye U16-landstræner, Kristine Pedersen, har det store smil fremme:

”Dansk kvindefodbold er virkelig på vej frem, og det er sindssygt spændende at arbejde med de her unge talenter. Jeg glæder mig til at bringe mine egne erfaringer som spiller og træner ind i jobbet, og jeg glæder mig til at give tilbage og være en del af pigernes udvikling. U16 er en fed årgang med ekstremt ærgerrige spillere, der gerne vil lære,” siger Kristine Pedersen til dbu.dk.

Komplementerer hinanden godt

Fuldtidsansættelserne er endnu et positivt skridt for dansk kvindefodbold, fortæller talentchef Anders Gerber:

”Jeg er rigtig glad for, at vi kan sammensætte så god og fagligt kompetent en U-landstrænergruppe med Anja, Claus og Kristine, der komplementerer hinanden godt. Vi opjusterer, så trænerne nu kun har ansvar for deres respektive landshold. Dermed får de alle rigtig gode forudsætninger for et endnu tættere samarbejde med klubberne, så vi sammen kan sætte den bedste retning for udviklingen af kvindefodbolden,” siger Anders Gerber til DBUs hjemmeside.

A-licenstrænere

Ud over at være cheftræner for FC Nordsjællands U18-piger har Anja Heiner-Møller i denne sæson også været assisterende landstræner på U16-pigelandsholdet. Hun har A-trænerlicens og er i gang med UEFA Pro-licensuddannelsen.

Kristine Pedersen er tidligere assistenttræner for både U17-pigelandsholdet og U19-kvindelandsholdet. Hun har i foråret 2022 været chef for talentcenter U15 syd og U19-kvindelandstræner, efter Jacob Friis er stoppet. Kristine Pedersen har A-trænerlicens.

Claus Struck har været U17-pigelandstræner siden august 2020 og fortsætter i jobbet. Han og resten af U17-landsholdet rejser i weekenden til EM i Bosnien-Hercegovina.

U19-landstrænerjobbet har været ledigt, siden Jacob Friis stoppede i februar, da han blev ny superligatræner i Viborg. Jacob Friis afløste sidste sommer den mangeårige U19-landstræner Søren Randa-Boldt, der skiftede til jobbet som cheftræner for HB Køges kvindeligahold.