Dalum IF/Næsby Boldklub og Greve Fodbold får licens

0
2524
Brøndby IF er en af to klubber, der har opnået to stjerner i DBUs licensrangeringssystem. Foto: Facebookside for Brøndby IF Pigetalents

DBU har tildelt 17 pigeklubber licens til 2022-2023-sæsonen. For første gang har to klubber fået to stjerner i det nye licenssystem

U16- og U18-spillerne i Dalum IF/Næsby Boldklub kan godt begynde at glæde. De skal fra næste sæson spille med i landets bedste fodboldrække.

DBU’s Kvindeeliteudvalg uddelte i denne uge licens til 17 pigeklubber for sæsonen 2022/2023, og Dalum IF/Næsby Boldklub er nu med i selskabet af klubber, der skal spille U16 DM og U18 DM.

Greve Fodbold er også ny som licensklub. Greve har opnået en samlet score på 34,76 point i DBU’s licenssystem, hvor klubberne bedømmes ud fra bl.a. strategi, organisation og holdudvikling. Dét placerer Greve som nummer 17 i licensrangeringen, hvilket ikke rækker til en af de 16 pladser i DM-ligaerne. Men Greve nærmer sig de bedste rækker.

To stjerner til Farum BK/FC Nordsjælland og Brøndby

I licensrangeringen arbejdes med 1-3 stjerner. Denne gang er det lykkedes to klubber, Farum BK/FC Nordsjælland og Brøndby, at opnå to stjerner. Dét glæder Mette Bach Kjær, formand for DBU’s Kvindeeliteudvalg, ligesom hun glæder sig over, at to nye klubber nu har fået licens.

”At der nu er 17 hold med licens, hvoraf to af dem har opnået to stjerner, vidner om, at klubberne yder en stor indsats over hele linjen. Der er kommet en stor vækst i halvtids- og fuldtidsansættelser, hvilket er afgørende for, at der er kommet flere og bedre pige talentudviklingsmiljøer med ansættelser af dygtige og veluddannede trænere, head of coaches og sundhedsstab med videre. Det tegner godt for dansk kvindefodbolds udvikling,” siger Mette Bach Kjær til dbu.dk.

”At der nu er 17 hold med licens, hvoraf to af dem har opnået to stjerner, vidner om, at klubberne yder en stor indsats over hele linjen”

Mette Bach Kjær, formand for DBU’s Kvindeeliteudvalg

Det er andet år, at det stjernebaserede licenssystem er i kraft hos pigerne. Systemet stiller klubberne overfor en række nye og skærpede krav. For eksempel skal klubberne have minimum én halvtidsansat i ungdomsafdelingen for at kunne opnå en stjerne. Klubberne skal minimum have en samlet score på 32, og der gives mellem en til tre stjerner.

Indrangeringen for sæsonen 2022/2023 er dermed således:

Illustration: DBU.dk