AGF slår rekord og er næsten sikker på ny sæson i Gjensidige Kvindeliga

0
1309
AGF er gået ubesejret gennem foråret og er nu klar til Gjensidige Kvindeliga. Arkivfoto: Ole Nielsen.

Tilskuerrekorden i den danske kvindeliga blev slået lørdag på Ceres Park i Aarhus, hvor AGF nu er så godt som sikker på endnu en sæson i landets bedste række efter sejr over Odense Q i kvalifikationsligaen

Af Steen Trolle & Oliver Lundgaard

De kunne smile ekstra stort på Ceres Park i Aarhus lørdag ved 16-tiden. Med 2-0 over Odense Q er AGF så godt som sikre på endnu en sæson i Gjensidige Kvindeliga, og samtidig blev der med 1357 tilskuere sat ny rekord for en kamp i den danske kvindeliga.

Gjensidige havde købt kampen og inviteret alle til gratis fodbold, og derfor var det på forhånd en ambition, at der skulle sættes ny tilskuerrekord. Og det lykkedes – helt nøjagtig med 109 personer. Den gamle rekord lød nemlig på 1248 tilskuere.

De mange tilskuere kunne se en kamp som fra start blev domineret af AGF. Allerede efter fem minutter gjorde Caroline Arendtsen Jensen det til 1-0 på en assist fra Maria Herdel Pedersen, og en halv time senere fik Sofie Bloch chancen for at udbygge, da hun efter et forsvarskoks i Odense opfangede bolden en snes meter uden for målet. Hun udnyttede sikkert til 2-0.

Går efter førstepladsen

Det blev ikke til flere scoringer, og bagefter gav AGFs Maria Agerholm Olsen denne beskrivelse af kampen til FODBOLD FOR PIGER:

”Jeg synes, vi har en lidt svær start de første 5-7 minutter, men så får vi det første mål og formår at få ro på kampen. Derefter scorer vi igen til 2-0 og kører den sikkert hjem derfra, uden af give Odense Q for mange muligheder”.

Sundby sikrede sig oprykning til Gjensidige Kvindeliga allerede i sidste uge, og netop Sundby er AGFs modstander i Kvalifikationsligaens sidste kamp på lørdag. Med en sejr i Sundby Idrætspark kan AGF slutte foråret som nummer ét:

”Vi skal over og give alt hvad vi har – og selvfølgelig gå efter førstepladsen. Vi skal ikke stille os tilfredse med en andenplads, og der er intet, der er sikkert før efter kampen på lørdag. Derfor skal vi også ud og have tre point mod Sundby,” siger Maria Agerholm Olsen.

Der er en matematisk mulighed for at B.93 kan snuppe 2. pladsen i sidste runde. AGF er dog tre point foran B.93 og har en målscore, der er 11 mål bedre, så det vil kræve en sensation af de større, hvis klubben fra Østerbro skulle ende med at snuppe pladsen fra AGF.

Disclaimer: Oliver Lundgaard arbejder som pigeansvarlig hos AGF Fodbold.