Målfest i storsejr til U17-landsholdet over Bosnien-Hercegovina

0
1629
Foto: Ungdomslandsholdene - kvinder

U17-landsholdet fik deres første sejr ved U17 EM-slutrunden, da værtsnationen Bosnien-Hercegovina blev besejret med 0-6 på Zenica Stadium fredag eftermiddag

Af Oliver Lundgaard

Fredag eftermiddag spillede U17-landsholdet deres anden kamp ved U17 EM-slutrunden som afvikles i Bosnien. Holdet skulle spille mod værtsnationen Bosnien-Hercegovina, som havde tabt deres første kamp med 0-8 til Holland. Danmark tabte knebent 0-2 til de forsvarende mestre Tyskland, tirsdag eftermiddag ved deres første kamp. Til kampen havde U17-pigelandstræner Claus Struck lavet enkelte justeringer og formationsskift som lagde op til mere offensiv fodbold.

Allerede fra kampens start satte danskerne sig på kampen og allerede efter fem minutters spil var Pernille Sandvig på pletten efter et flot langskudsmål med assist fra Emilia Ásgeirsdóttir, som kunne gøre det til 0-1. Tyve minutter senere var danskerne igen farlige i feltet og Clara La Cour kunne hugge bolden i mål til føring på 0-2. Stillingen ved pausen var 0-2 til Danmark.

Clara La Cour der fejrer sit mål til 0-2 med resten af det danske U17-landshold. Foto: Ungdomslandsholdene – kvinder

I pausen skiftede danskerne to gange. Meryem Baskaya og Maja Hagemann kom på banen i stedet for de to målscorer Pernille Sanvig og Clara La Cour. Danskerne forsatte presset på hjemmeholdet og det gav udbytte efter 55 minutters spil. Emilia Ásgeirsdóttir kunne sende bolden forbi hjemmeholdets målmand og give danskerne en føring på 0-3. Kort efter stod Alma Aaagard det rigtige sted i feltet og kunne efter 62 minutter score til 0-4 og 1 minut senere var Alma Aagaard igen på pletten ved scoringen til 0-5 efter 63 minutters spil. 10 minutter senere var rollerne byttet om.

Alma Aagard stod for assisten til Emilia Ásgeirsdóttir mål til 0-6 som blev sat ind efter 72 minutters spil. Kampen endte med en storsejr på 0-6 til Danmark, som indtager Gruppe As tredjeplads med 3 point for to spillede kampe.

Emilia Ásgeirsdóttir med sin scoring til 0-6 – Foto: Ungdomslandsholdene – kvinder

Danmark møder Holland den 9. maj klokken 14:00. Holland har ligesom Danmark tabt med 0-2 til Tyskland og vundet 8-0 over Bosnien-Hercegovina.

Nummer 1 og nummer 2 går videre til Playoff. I Gruppe A indtager Tyskland første pladsen. Holland og Danmark indtager henholdsvis anden og tredjepladsen. I den anden Gruppe B har Spanien og Frankrig vundet deres to første kampe over Norge og Finland, som dermed indtager Gruppe B’s første- og andenplads.

Den danske startopstilling til kampen mod Bosnien-Hercegovina:

Foto: Ungdomslandsholdene – kvinder