Sundby klar til Gjensidige Kvindeliga efter sejr over AaB

0
1398
Jubel i Sundby Idrætspark, da oprykningen er en kendsgerning. Foto fra Sundby Boldklubs facebookside

Sundby har som første hold i kvalifikationsspillet sikret sig oprykning til Gjensidige Kvindeliga. Stadig ikke afgjort, om det bliver AGF eller B.93, der snupper den anden plads

Der er stadig to runder tilbage af kvalifikationsspillet, men allerede nu står det klart, at Sundby Boldklub i næste sæson skal spille med i landets bedste fodboldrække, Gjensidige Kvindeliga.

Lørdag eftermiddag vandt Sundby hjemme 4-0 over AaB. Samtidig måtte B.93 nøjes med 0-0 ude mod Odense Q. Dermed er Sundby sikker på at slutte på en af de to pladser, der giver oprykning til kvalifikationsligaen.

Sissel Bøje åbnede Sundbys oprykningsfest med en scoring i det 41. minut. Et kvarter inde i 2. halvleg gjorde Anna Christina Walter det til 2-0 og bare seks minutter senere stod der 3-0, da Pernille Mellergaard udnyttede en assist fra Maria Hovmark. Fem minutter før tid slog Laura Juul Hansen sejren og dermed oprykningen fast med en scoring til 4-0.

AGF eller B.93?

Hvem der skal følge Sundby op i landets bedste række, er til gengæld ikke afgjort. Mens B.93 satte vigtige point over styr i Odense, vandt AGF stensikkert 6-1 sejr ude over Varde, bl.a. på fire mål scoret af Sofie Bloch indenfor 27 minutter i 1. halvleg.

Resultatet betyder, at AGF nu har 18 point, mens B.93 har 15 point. AGF har en markant bedre målscore end B.93, så aarhusianerne kan sikre sig billet til Gjensidige Kvindeliga med en sejr på lørdag over Odense Q i Aarhus. Omvendt har B.93 stadig en oprykningsmulighed, hvis AGF taber og B.93 samtidig slår Sundby i næstsidste runde.

Aktuel stilling i Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation. Illustration: dbu.dk