“Vi har et godt sammenhold og er gode til at støtte hinanden”

0
1444
Jovina Høgnadottir av Skardi er fra Torshavn. Hun spiller på det færøske kvindelandshold. Foto: BGI akademiet

MIT EFTERSKOLELIV | Jovina Høgnadottir av Skardi er færøsk landsholdsspiller og elev på BGI akademiet. “Jeg syntes, at det kunne være spændende at få en masse nye bekendtskaber i et andet land, som jeg ikke bor i,” fortæller hun

Navn: Jovina Høgnadottir av Skardi

By: Torshavn, Færøerne

Alder: 17 år

Klub/række: B36 kvinder. Spiller desuden på det færøske kvindelandshold

Position på banen: Midtbane

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole i Danmark?

Jeg har valgt at tage på efterskole, fordi jeg gerne vil blive bedre til at tale dansk, og fordi jeg gerne vil udvikle mig. Jeg syntes, at det kunne være spændende at få en masse nye bekendtskaber i et andet land, som jeg ikke bor i. Samtidig er der mulighed for at spille en masse fodbold, som jeg synes er fedt.

Hvorfor blev det efterskolen BGI akademiet?

Jeg valgte BGI akademiet, fordi jeg har hørt godt om skolen. Min storebror gik her i 11/12, og han har fortalt en masse gode ting om skolen og sagde, at pigerne var gode her. Jeg valgte også BGI, fordi der er mange mennesker her. Det synes jeg er rigtig fedt. Og så er der mulighed for at træne fodbold fem gange om ugen, hvis man vælger talenttræning, som jeg har gjort.

På BGI akademiet er der mulighed for at træne fodbold fem gange om ugen.

Du spiller for landsholdet hjemme på Færøerne – hvordan fungerer det med efterskole i Danmark?

Det fungerer fint. Skolen hjælper med at få det til at gå op. Jeg går selvfølgelig glip af noget på efterskolen en gang imellem, men det fungerer fint, og det er dejligt at det kan lade sig gøre at tilpasse det, så jeg kan begge dele.

Hvordan har starten været?

Det tog lidt tid at komme ind i de nye rutiner, det skal man lige vænne sig til, men det var spændende, fordi det var nyt for alle. Jeg havde lidt udfordringer med at tale dansk, men det gik fint. De andre var rigtig søde, så jeg sprang bare ud i det, og jeg er blevet meget bedre til det nu. Så jeg vil sige, at min start her var rigtig god.

Foto: BGI akademiet

Hvordan er det sociale på holdet?

Vi har et godt sammenhold, og vi er gode til at støtte hinanden. Når vi træner, træner vi opdelt i to niveauer, men vi varmer alle sammen op sammen. Og så bruger vi meget tid sammen uden for banen også. Jeg bor f.eks. i hus med 3 af pigerne fra min linje og har undervisning sammen med flere af de andre.

Hvad vil du gerne have ud af dit efterskoleophold?

Jeg vil gerne have et lærerigt og godt år med gode minder, som jeg kan se tilbage på. Og så vil jeg selvfølgelig også rigtig gerne forbedre mig som fodboldspiller. Derudover håber jeg, at jeg får knyttet nogen tætte venskaber, som jeg kan holde kontakt til efterfølgende.

“Vi kender hinanden rigtig godt nu, fordi vi er så meget sammen,” siger Jovina. Foto: BGI akademiet

Hvad med fodbolden – hvad er dine planer, mens du er på efterskole?

Mine planer er selvfølgelig at udvikle mig så meget som muligt som spiller. Jeg har f.eks. fået en bedre spilforståelse.

Hvad glæder du dig mest til den sidste tid?

Vi skal til DM. Det glæder jeg mig til. Vi har det godt sammen, så det bliver sjovt. Og så glæder jeg mig bare til alt det sociale den sidste tid, mens jeg er her. Vi kender hinanden rigtig godt nu, fordi vi er så meget sammen.  Det er dejligt.

Du kan følge Jovina og møde flere af de andre fodboldpiger fra BGI akademiet på deres Instagram @bgi.fodboldpiger, når de blandt andet tager til DM for efterskoler den 19.-21. maj.