Frank Johnsen ny cheftræner for liga-oprykkere

0
1502
Sådan præsenterer Sundby Boldklub den nye ligatræner.

Tidl. U16-landstræner udnævnt som ny cheftræner for Sundby Boldklubs 1. holdskvinder, der netop har sikret sig oprykning til Gjensidige Kvindeliga

Det bliver en tidligere ungdomslandstræner, der skal stå i spidsen for Sundby Boldklub, når holdet fra august skal prøve kræfter med Gjensidige Kvindeliga.

Tidligere U16-landstræner Frank Johnsen er netop blevet udnævnt som ny cheftræner for Sundby, der for nylig sikrede sig oprykning til landets bedste række.

”Vi er sikker på, at Frank Johnsen kan føre vores kvindehold til nye højder,” lyder det fra Sundby på Facebook.

Samtidig takker klubben den afgående cheftræner Lasse Lund, der selv har ønsket at stoppe, for en kæmpe indsats de sidste fire år.

Otte år i DBU

Frank Johnsen har været tilknyttet Sundby Boldklub siden 1. november, hvor han blev ansat som talentchef. I foråret har han også været assistenttræner for ligaholdet.

53-årige Frank Johnsen har tidligere været U18 DM-træner og assistent for 3F-kvinderne i Brøndby IF. I 2013 blev han fuldtidsansat i DBU som U15 talenttræner og assistent på U19-landsholdet, og 2017-2021 var han U16-landstræner. Sideløbende med landstrænerjobbet har Frank Johnsen været ansvarlig for et af de tre U15-centre samt head of coaching for U14-centrene.

Frank Johnsen var U16-landstræner i fire år. Foto: Steen Trolle

I efteråret 2021 sagde Frank Johnsen sit job op i DBU. Der skulle ske noget nyt, forklarede han til FODBOLD FOR PIGER:

“Jeg har sagt op. Der er ikke noget dramatik i det. Jeg trængte bare til, at der skulle ske noget nyt. Jeg har ikke noget andet arbejde på hånden, så lige nu ved jeg ikke hvad der skal ske”.

Han lagde dengang ikke skjul på, at han gerne ville fortsætte indenfor fodbolden, og kort efter blev han tilknyttet Sundby Boldklub. I foråret blev Frank Johnsen atter tilknyttet DBUs U15-talentcentre.

Tidligere artikler:

Frank Johnsen stopper som U16-landstræner: “Der skulle ske noget nyt”