Køge Boldklubs kvindeseniorer i 2. Division

0
1286
Køge kvindesenior oprykning til 2 division 2022

Køge Boldklubs kvindeseniorer sikrede sig oprykning fra Kvindesenior Øst til 2. Division.

Sidst kamp i sæsonen sluttede af på udebane mod Boldklubben Fremad Valby i Valby Idrætspark, hvor den historiske opvisningsbane lagde rammen til opgøret.

Holdet havde en gulerod foran sig inden kampen – nemlig at slutte forårssæsonen af som ubesejret.

Humøret var højt hos Køge-truppen samt den del spillere fra andetholdet der var mødt frem for at tage turen med, da bussen fra Herfølge Turistfart – der til dagen var sponsoreret af Shine Service ApS fra Hillerød – rullede ud fra Køge Idrætspark med kurs mod Valby.

Med i bussen var også ledere fra klubben så opbakningen til holdet var allerede stor ved afrejsen.

Humøret i bussen fik straks et ekstra løft da daglig leder i Køge Boldklubs Pige- og Kvindeafdeling, Anita Askegaard, kort efter starten kunne fortælle, at holdleder Jeanette de Fries torsdag aften ved klubbens årlige træner- og ledersammenkomst var blevet hyldet som “Årets leder i Køge Boldklub“. En meddelelse der naturligvis blev efterfulgt af store klapsalver. En fortjent hæder til ildsjælen Jeanette de Fries.

Før kampen kom endnu flere Køge-tilskuere til tribunen i Valby Idrætspark, så Køge-spillerne må have følt sig næsten som på hjemmebane denne dejlige sommerdag.

Om selve kampen er der at sige at Køge fik den sejr holdet kom efter. 2-1 vandt Køge, alle tre mål scoret før pausen.

Køge fik en perfekt start på kampen, da holdet – efter på mirakuløs vis at have afværget en kæmpemæssig chance til Fremad Valby umiddelbart inden – bragte sig foran allerede i det 10. minut, da Victoria Nordbeck sikkert afsluttede et perfekt gennemspillet Køge-angreb.

Mindre end et minut senere stod det 2-0 da Laura de Fries flot udnyttede en frispilning. Køge havde kontrol over begivenhederne, mod et i øvrigt godt kæmpende Fremad Valby-hold der gjorde sit til at skabe en overraskelse. Den lurede også i pausen, eftersom holdet fik reduceret dybt inde i første halvlegs overtid på et frispark der blev rettet af og snød Køge-keeper Line Hemme Nielsen.

Anden halvleg bød på et par gode chancer til begge hold – Køge havde bl.a. et forsøg mod overliggeren – og efter den udmærkede dommer André Mickeys sidste fløjt kunne jubelen for alvor bryde løs i Køge-lejren.

Straks efter stod holdleder Jeanette de Fries klar med uddeling af nye t-shirts med teksten “Oprykning til 2. Division 2022 – Køge Kvindeseniorer” (t-shirts sponsoreret af Get2Sport) og med disse trukket over hovedet og guldparykker var holdet linet op til at få overrakt guldmedaljerne for førstepladsen og oprykningen af Claus Jessing fra DBU Sjælland, der også kunne overrække pokal til anfører og målmand Line Hemme Nielsen.

Festen fortsatte i bussen på vej sydover med masser af sang og musik og det lykkedes sørme også de feststemte Køge-kvinder at lokke den friske chauffør fra Herfølge Turistfart til at dreje et smut forbi Køge Marina, hvor alle kunne få sig en velfortjent og forfriskende dukkert i Køge Bugts bølger.

Herefter kunne bussen rulle den sidste kilometer hjem til Køge Idrætspark, hvor spillerne efter en tiltrængt tur under bruseren og et skift til festtøj kunne glæde sig til oprykningsfesten der ventede i Køge Tennisklubs lokaler. En fest med bl.a. forskellige fejringer og uddeling af pokaler. Festen, der var støttet af Sehested, fortsatte til langt ud på aftenen.

Spillere som ikke er taget på ferie – samles til to gange træning i den kommende uge – og herefter en enkelt gang i hver af de efterfølgende uger ligesom hver enkelt spiller vil blive udstyret med et træningsprogram der skal følges i ferien så alle møder op i fornuftig form mandag den 1. august, hvor forberedelserne til de nye udfordringer i 2. Division for alvor starter.

Holdet kan med stolthed se tilbage på endnu en fremragende indsats – en forårssæson med 10 kampe hvoraf de ni er vundet og en enkelt sluttet uafgjort. Holdet er gået foråret ubesejret gennem Kvindeserie Øst – og i efteråret blev det blot til et enkelt nederlag i den næstsidste kamp ude mod Husum Boldklub. Holdet kan altså hele sæsonen igennem se tilbage på 18 sejre og 2 uafgjorte i 21 kampe efter sidste sommers oprykning fra Sjællandsserien. Det er ganske enkelt klasse…. Og her skal naturligvis også nævnes det fantastiske arbejde, der er udført af cheftræner Kent Hørlykke Sehested, hans assistenter Lauren Sajewich og Carsten Grønning, målmandstræner Kaylan Marckese, fysioterapeut Anne Sofie Nielsen samt holdleder Jeanette de Fries. Rammerne for at holdet kunne præstere på banen har været til stede hele sæsonen igennem.

Tillykke med oprykningen – og på gensyn til mange spændende nye udfordringer i såvel 2. Division som Serie 1 efter sommerferien. Vi glæder os allerede til at se turneringsprogrammerne når de bliver offentliggjort ….

Holdet som besejrede Fremad Valby bestod af følgende spillere:

Line Hemme Nielsen, Signe Anesen, Mathilde Ajstrup, Laura Bro Stenbek, Laura de Fries, Julie Gothenborg, Natasia Slavensky, Caroline Østergaard, Jasmin Jørgensen, Amanda Mikkelsen og Victoria Nordbeck.

På udskiftningsbænken startede Micha Frisenborg, Astrid Kruuse og Sarah Nielsen, og alle kom i aktion i løbet af kampen.

Se slutstillingen i Kvindesenior Øst – hvor Ølstykke FC følger Køge op i 2. Division – her: Stillinger og resultater (dbusjaelland.dk)