Martin Møller Kristensen ny cheftræner i Fortuna Hjørring

0
2149
Formanden for Fortuna a-s, Kim Brix, med den nye cheftræner Martin Møller Kristensen, afgående cheftræner Brian Sørensen samt ny assistenttræner Mathias Bengtsson. Foto: Jess M. Madsen

Fortuna Hjørring præsenterede onsdag aften sit nye trænerteam: Martin Møller Kristensen afløser Brian Sørensen som cheftræner, mens 27-årige Mathias Bengtsson er ny assistenttræner

Så er der sat navn på trænerteamet, der skal stå i spidsen for Fortuna Hjørrings kvindeligahold i den kommende sæson.

Få dage efter, at Fortuna Hjørrings spillere fik hængt sølvmedaljer om halsen efter sæsonens sidste kamp mod HB Køge, blev det onsdag aften offentliggjort, at 37-årige Martin Møller Kristensen tiltræder som cheftræner, mens 27-årige Mathias Bengtsson er ny assistenttræner.

Det nye team afløser cheftræner Brian Sørensen og hans australske assistent Stephen Nelligan, der begge skifter til Everton, der spiller i Womens Super League.

Målmandstræner Rasmus Enevoldsen har forlænget med Fortuna og er tredje mand i den centrale trio.

Ved præsentationen lagde formanden i Fortuna a-s, Kim Brix, ikke skjul på, at der er store forventninger til den kommende sæson, og det betyder, at der stilles store krav til trænerteamet.

Formanden for Fortuna a-s, Kim Brix, flankeret af klubbens nye ligatrænerduo.

I den netop afsluttede sæson vandt Fortuna pokalturnering, fik sølv i ligaen og skaffede sig en position i UEFA Womens Champions League. Det er resultater af den karat, der skal præsteres i 2022-23, lød det fra Kim Brix.

“Begge de nye trænere føler, at sådanne krav har de virkelig godt med at skulle leve op til, og det kan ikke gå hurtigt nok med at komme i gang med træningen. De har også en tilstrækkelig ydmyg tilgang til opgaven,” skriver Fortuna Hjørring i en pressemeddelelse.

Martin Møller Kristensen har trænererfaring fra bl.a. IF Lyseng og Skovbakkens 3F Liga-hold. Senest har han – som man kan se andetsteds på FODBOLD FOR PIGER – været fodboldtræner på efterskolen BGI akademiet. Han er også kommentator på TV3 Sport, hvor han har kommenteret Champions League, FA Women’s Super League mv.

Mathias Bengtsson har senest været assistenttræner i AaB Kvinde Elitefodbold. Han er uddannet folkeskolelærer og arbejder på Løgstør Skole.

Begge de nye trænere har UEFA A-licens.