Efter flot forår: Nu vil Solrød FC med i kampen om oprykning til 1. division

0
867
Glade Solrød FC-spillere efter en sæson, der bød på mange sejre, og som har givet forhåbninger om mere succes i efteråret. Til højre ses Nuri Deveci fra den lokale restaurant Dantes, som er holdets hovedsponsor.

Kvinderne fra Solrød FC tabte kun en turneringskamp i første halvdel af 2022. Sæsonens sidste kamp, mod Aalborg Freja, blev vundet uden kamp.

Solrød FC er også i efteråret med i kvindernes 2. division, og det er med det bedst mulige afsæt. De vandt nemlig forårets slutspil om at undgå nedrykning med fire point ned til nummer to, BSF, og finalen mod vinderen af den tilsvarende række i Jylland, Aalborg Freja, blev vundet uden kamp.

– Kampen var ellers programsat efter ønske fra Aalborg Freja, men 24 timer før kampstart fik vi at vide, at kampen var aflyst, da de ikke ønskede at spille den, forklarer Henrik Petersen, der er kvindeformand i Solrød FC.

I Solrød FC havde man i første omgang heller ikke regnet med, at der skulle spilles sådan en finale, men på kort tid var man blevet klar – men forgæves.

– Nu er spillerne sendt på en yderst fortjent ferie, så de er klar til at møde igen den 25. juli, fortæller Henrik Petersen, der ser frem til den kommende sæson, hvor målet ifølge kvindeformanden er meget klart:

– I efteråret spilles der om én oprykningsplads, og den går vi 100 procent efter.

Førstepladsen giver adgang til forårets kvalifikationsspil til 1. division, hvor Solrød FC var med i sæsonen 2020/2021. Dengang var der dog flere hold med i landets næstbedste række, så nåleøjet er blevet noget mindre.

Udfordringer før sæsonen
Skruer man tiden tilbage til lige inden turneringsstarten i foråret, lå det dog ikke i kortene, at det ville gå så godt for Solrød FC-kvinderne, som tilfældet har været. Flere træningskampe var blevet aflyst, og i marts måtte man med Henrik Petersens ord ”desværre opsige samarbejdet” med Jens Berglid, der kun havde været træner i knap tre måneder.

– Men vi fik heldigvis hurtigt lavet en aftale med Jesper Petersen, der indtil da havde været assisterende træner. Og det viste sig at være et rigtig godt valg, fastslår Henrik Petersen.

Glade Solrød FC-spillere efter en sæson, der bød på mange sejre, og som har givet forhåbninger om mere succes i efteråret. Til højre ses Nuri Deveci fra den lokale restaurant Dantes, som er holdets hovedsponsor.

Med Jesper Petersen i spidsen blev det i foråret til otte sejre, en uafgjort kamp og kun et enkelt nederlag. Og allerede i næstsidste runde var førstepladsen i rækken sikret. Men da der var tale om et nedrykningsspil, var foråret reelt ikke særligt spændende set gennem Solrød FC-briller.

– Der var tale om en turnering, hvor det kun handlede om at undgå de to nederste pladser, da de ville udløse nedrykning. Da vi havde fire point med fra efteråret, var vi aldrig i nærheden af dem. Måske bør DBU fremover ændre den struktur, da en del kampe savnede den nerve, der er, når der også er oprykning på spil, lyder det fra Henrik Petersen.

Første 2. divisionskamp i den kommende sæson spilles den 27. august.