Udlandseventyr til Maria Olsen som skifter til østrigske SCR Altach

0
1413
Privatfoto: Maria Olsen

Der venter et nyt udlandseventyr og en stor fodboldoplevelse til Maria Olsen som i sommerpausen er skiftet fra AGF Kvindefodbold til østrigske SCR Altach på en fuldtidskontrakt

Af Oliver Lundgaard

Maria Olsen startede hendes fodboldkarriere i barndomsklubben Boldklubben Vestkysten i Oksbøl, hvor hun spillede med drenge. Det var Marias far der tog hende med til fodbold første gang. Siden har Maria spillet i klubber som Jerne IF, Varde IF og Kolding IF (tidligere KoldingQ) inden Maria tog halvandet år på College i USA, hvor hun tørnede ud for University of Kentucky. Efter halvanden år i USA vendte Maria hjem til Danmark, hvor hun siden har spillet hos AGF Kvindefodbold men nu venter der et udlandsophold i østrigske SCR Altach. Maria er glad for muligheden for at komme til udlandet igen:

“Nu er jeg næsten lige kommet hjem fra halvandet år i USA, så at komme fra College til at blive fuldtidsprofessionel er bare mega fedt. Der er selfølgelig lidt med sproget, men det er noget jeg så småt er ved at vende mig til. Jeg har nogle mennesker omkring mig, som er gode til engelsk og lære mig små ting hver dag,” fortæller Maria Olsen.

Privatfoto

Klubben SCR Altach ligger i byen Altach i Østrig. Udover at klubben har et kvindehold i den bedste kvindelige række, så har klubben også et herrehold i Bundesligaen som har Miroslav Klose som cheftræner.

At skifte til udlandet, er også forbundet med mange nye indtryk i opstartsfasen. Dette gælder også for Maria Olsen som udover mange indtryk, er ved at finde sig godt tilrette i hendes nye klub:

“Der har været rigtig mange indtryk, i sær de første par uger. Jeg har været hernede næsten en måned sammenlagt, og er ved at finde mig godt tilrette. Som sagt er det sværeste helt klart sproget, men det er også noget jeg er ved at vende mig til og lærer noget hver eneste dag,” siger Maria og fortsætter:

“Derudover skal jeg lige vende mig til en anden hverdag, hvor vi oftest træner om morgenen og så igen om aftenen,” fortæller Maria, der hver dag har tysk-undervisning for at kunne forstå sproget bedre i Østrig.

Privatfoto

Springet fra dansk til østrigsk fodbold har ikke været for stor, for Maria som føler at den store forskel fra dansk til østrigsk fodbold er noget helt andet:

“Jeg syntes ikke det har været et super stort spring ind til videre. Spillet går lidt hurtigere hernede, men selve spillestilen er ikke så meget anderledes end fra dansk fodbold. Den store forskel ligger i at, i Danmark skulle jeg træne og arbejde en del ved siden af bare for at kunne betale min husleje og mad – hvor nu der har min krop tid til at restituere og jeg kan fokusere 100% på fodbolden,” siger Maria Olsen til FODBOLD FOR PIGER.