DBU-direktør for en dag: 23-årige Nagin Ravand kæmper for ligestilling i fodbold

0
645
Nagin ravand skal onsdag være direktør for en dag i DBU. Det sker i anledning af FN’s Internationale Pigedag.

I anledning af FN’s Internationale Pigedag bliver 23-årige Nagin Ravand fra Aarhus onsdag direktør for en dag i DBU. Her skal hun blandt andet mødes med kulturministeren for at diskutere ligestilling på fodboldbanen

Onsdag får Dansk Boldspil-Union (DBU) ny direktør. I hvert fald for en dag. I anledning af FN’s Internationale Pigedag sætter 23-årige Nagin Ravand fra Aarhus sig nemlig i DBU-direktør Jacob Jensens stol for en enkelt dag. Det sker som led i en kampagne, der skal sætte fokus på ligestilling.

Nagin Ravand er dansk-afghaner og har flere gange været omtalt her på FODBOLD FOR PIGER. Senest i 2021, hvor vi skrev om det kvindehold, som Nagin Ravand har startet i klubben Vatanspor i Brabrand. Tidligere har vi også fortalt om de pigehold, som Nagin Ravand har startet.

Læs mere: Nyt kvindehold i Aarhus: ”Forskellighederne er vores styrke”

Det arbejde har hun tidligere fået Plan-Børnefondens Pigepris for.
Nagin Ravand har også skabt en forening, der kæmper for at få flere minoritetsetniske piger på fodboldbanen, og hun har mange bud på, hvordan der kan skabes mere ligestilling i fodboldverden.

Dem får hun nu mulighed for at fortælle til både DBU og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Som en del af ’direktør-dagen’ i DBU skal Nagin Ravand nemlig mødes med kulturministeren. Mødet sker sammen med DBU-direktør Jacob Jensen, der vil følge Nagin hele dagen.

Nagin Ravand har startet et kvindehold i klubben Vatanspor i Brabrand.

”Fodbold er en af de ting, der interesserer mig mest i kampen for ligestilling. Jeg er selv en minoritet på mange fronter: Mit køn, min etnicitet, min religion, mit udseende, mit arbejde på og udenfor fodboldbanen. Jeg er konstant en minoritet, men forsøger at gøre det til en fordel af være forskellig fra majoriteten og understrege styrken i det. Det kræver, at strukturen tilpasses, så der ikke længere følger konsekvenser med det at være en minoritet – og det er det, jeg kæmper for,” siger Nagin.

”Fodbold er en af de ting, der interesserer mig mest i kampen for ligestilling”

Nagin Ravand er en af syv talentfulde unge kvinder, som onsdag skal være direktør for en dag under overskriften GirlsTakeover – en ny kampagne, som PlanBørnefonden står bag. De øvrige organisationer, virksomheder og magtfulde personer, der onsdag får en ung kvinde som direktør, er Novozymes, Warner Music, LEGO Fonden, Orifarm og personligheder som Claus Meyer og Stine Bosse.