Nyt kvindehold i Aarhus: ”Forskellighederne er vores styrke”

0
2077
Nagin Ravand har startet et kvindehold i klubben Vatanspor i Brabrand.

Nagin Ravand har startet et kvindehold i klubben Vatanspor i Brabrand. Holdet har rødder i adskillige lande og tæller spillere på alle fodboldniveauer. Men sammenholdet er stort og allerede nu er der 25 spillere på holdet

Et helt nyt fodboldhold er de seneste måneder vokset frem i klubben Vatanspor i Brabrand. Det er Nagin Ravand, som har startet et nyt kvindehold i klubben, der hidtil kun har haft herrehold.

Det startede med seks spillere til den første træning i marts. Nu er der 25 spillere, og der kommer hele tiden flere til.

”Det er fantastisk at se så mange kvinder føle, at det er det rette sted for dem,” siger Nagin Ravand.

Hun har tidligere haft stor succes med at starte pigehold op i Gellerup, en indsats, som hun sidste år modtog Plan-Børnefondens Pigeprisen for. Men der har manglet et hold for kvinder, og derfor valgte hun bare at gå i gang og invitere til den første træning.

”Jeg vil altid gerne udvikle mig, og da idéen på området kvindefodbold opstod, tog jeg bare fat, selvom jeg ingen erfaring havde med at træne målgruppen. En ting, jeg var sikker på, var at rigtig mange kvinder i området savnede noget organiseret fodbold, så jeg så det også som en mulighed for at binde kvinder fra forskellige grupper sammen,” fortæller Nagin Ravand til FODBOLD FOR PIGER.

Har baggrund som både spiller og træner

Hun har selv spillet fodbold siden barnsben. Hun startede i Lindholm IF i Nørresundby, og spillede senere i nogle år i Brabrand IF. Hun har desuden været træner i fodboldklubben ACFC i fem år, hvor hun havde ansvaret for at bygge pigeafdelingen op fra bunden.

Nu er Naginn træner i Vatanspor, og med sit nye kvindehold har hun skabt et fællesskab med plads til alle. Holdet tæller spillere med rødder i både Danmark, Afghanistan, Palæstina, Kurdistan, Tyrkiet, Somalia, Kenya samt flere andre lande, og spillerne har meget forskellig fodboldbaggrund. Nogen er lige startet med at spille fodbold, andre har tidligere været tilknyttet ungdomslandshold.

“Det er lige præcis derfor det er så fantastisk. Her ser kvinderne deres forskelligheder som styrker,” siger Nagin Ravind.

Opbakning fra sidelinjen under en af de første kampe.

“Vi vandt – på anden måde”

Der trænes to gange om ugen og holdet har allerede spillet flere kampe. I den første kamp blev det til et nederlag på 0-5 til et mere erfarent hold fra Katrinebjerg. Kampen fandt sted bare to dage efter starten på ramadan, så flere spillere fastede, men det har ikke fået dem til at blive væk fra hverken træning eller kamp. Og som anføreren siger, hvis holdet har tabt: “Vi vandt – på en anden måde”.

“Og det har hun absolut ret i. Det er en fornøjelse at træne holdet, og jeg glæder mig til at se, hvad fremtiden byder de fantastiske kvinder og klubben,” siger Nagin Ravand.

Om ambitionen med holdet fortæller hun:

“Målet er at skabe Østjylland fedeste fodboldfællesskab, der bygger på mangfoldige og inkluderende værdier, som gør det let tilgængeligt for alle og skaber en hyggelig, men også konkurrencedygtig, atmosfære. Fra første kamp har det stået klart, at der mangler noget sammenspil og harmoni. Men det skal nok komme. Lige nu handler det bare om at gøre det og kaste sig ud i det,” siger Nagin Ravand.