Nations League for kvinder er en realitet

0
1493
Foto: Kvindelandsholdets facebookside

Fra efteråret 2023 skal der spilles Nations League for kvinder. Det er en realitet som UEFA løftede sløret for torsdag på sin hjemmeside

Af Oliver Lundgaard

Vi kender i forevejen til Nations League i herrefodbold men nu skal der spilles Nations League for kvinder. Det oplyser Europæiske Fodboldforbund (UEFA) på sin hjemmeside torsdag, hvor der præsenteres en helt ny plan for hvordan kvindelandshold kan kvalificerer sig til de kommende slutrunder.

UEFA har blandt andet lagt op til at Nations League skal spilles fra efteråret 2023, som blandt andet får betydning for kvalifikationen til VM, EM og OL. Her bliver de kvindelige landshold efter niveau inddelt i tre lag og herefter inddeles de i grupper med tre eller fire hold.

Betydning for kvalifikation

Når gruppespillet er spillet færdig, findes der fire gruppevindere som mødes til et finalestævne, hvor vinderen findes af Nations League som kvalificerer sig. Landsholdendes placering i Nations League er med til at afgøre, hvilket niveau de skal indtræde med ved VM og EM.

Der er lagt op til at hvert fjerde år, skal finalestævnet afgøre hvilke landshold der skal med til OL, og det næste OL er i Paris 2024.