Roskilde Pigefodbold har Danmarks største U16-årgang

0
1216
Hele U16-årgangen samlet i forbindelse med sidste uges pokalkamp på Roskilde Idrætspark.

Med 69 piger er Roskilde Pigefodbolds U16-årgang landets største. Forleden bakkede alle holdkammeraterne op, da 1. holdet spillede sig videre i pokalturneringen

Det er ikke hverdagskost, at en pokalkamp for U16-piger spilles på byens store stadion med 500 tilskuere. Men det skete i sidste uge i Roskilde Idrætspark, da Roskilde Pigefodbold mødte Sundby Boldklub i kvartfinalen i pokalturneringen. En kamp, der sluttede 3-2 til Roskilde efter et vildt drama, hvor Roskilde var bagud 1-2 og havde brændt et straffe, men hvor de kom på 2-2 på et direkte frisparksmål og hvor de scorede sejrsmålet til 3-2 bare fem minutter før.

At så mange møder op til en U16-kamp i Roskilde er ikke helt tilfældigt. For U16-årgangen i Roskilde Pigefodbold er Danmarks største. Hele 69 fodboldpiger tæller U16-årgangen – fordelt med 20 spillere i hold 1-truppen, der spiller i Øst 1, 15 spillere i hold 2, der spillere i række 1, en boble-trup med 15 spillere i række 2 og nybegynderne, som er på hold 4.

Fællestræning

Selv om der fire hold, så kender pigerne hinanden på tværs og træner sammen én gang om ugen.

“Vi vægter at alle møder hinanden og siger hej, før vi deler os op. Vi laver alle fælles elastiktræning én gang om ugen. Det kræver planlægning for at ramme alle, det løser vi med forskellige former for niveautræning. Vores fokus er, at vi skal have det sjovt,” fortæller træner Brian Tronøe.

Der er seks trænere om de fire hold, men faktisk er de så mange spillere, at der godt kunne dannes et femte hold. For at ryste pigerne endnu mere sammen, så holdes der ca. hver anden måned et fælles socialt arrangement.

”For os handler det om at træne og arbejde med mennesker der elsker at spille fodbold, vi sætter udvikling over sejr, for vi tror på at udvikling automatisk fører til sejr, for os er det vigtig at tabe og vinde 2 – 1 det føler vi at vi får mest ud af,” siger Brian Tronøe.

Foto: Roskilde Pigefodbold

Fik endelig adgang til stadion

At Roskilde Pigefodbold fik mulighed for at spille pokalkvartfinalen i Roskilde Idrætspark var i øvrigt historisk. Byens store stadion er normalt forbeholdt FC Roskildes 2. divisionsherrer og tidligere har klubben fået nej til at spille på stadion, fordi græstæppet har været for dårligt. Men da Roskilde Pigefodbolds formand Claus Mortensen denne gang henvendte sig til kommunen, fik han ja, fordi nu er græsset nu er i en bedre stand.

” Pokalkampen gik suverænt godt. Vi har altid fantastiske kampe mod Sundby, deres trænere havde i dagens anledning givet os lov til at lave det helt store ud af kampen. Så der var indløb til musik, opråb af navne, spisning og kåring af kampens spiller bagefter,” fortæller Brian Tronøe.

Anfører blev kampens spiller

Semifinalen i pokalturneringen spilles til foråret, og Roskilde Pigefodbold kan enten trække B1908 fra Pige Øst 2 eller de to DM-hold Farum og BSF – Ballerup-Skovlunde Fodbold.

”Jeg kommer aldrig til at glemme den kamp. Vi havde også en følelse af, at det var hele Roskilde, som var samlet for at støtte os,” fortalte anfører Katrine Wiberg til Roskilde Avis efter kampen. Hun blev kåret til kampens spiller – efter en præstation, der gav hende store op- og nedture følelsesmæssigt. Det var således Katrine der brændte straffe, men det var også hende, der med et perfekt frispark scorede til 2-2 og bragte holdet tilbage i kampen.