19-årige Kathrine Kühl skifter til Arsenal

0
1517
Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

19-årige Kathrine Kühl skifter fra FC Nordsjælland til engelske Arsenal, der spiller i toppen af Barclays Women’s Super League 

Af Oliver Lundgaard

Kathrine Kühl startede sin fodboldkarriere som fem årig hos fodboldklubben, Hillerød FC, hvor hun spillede i ni år inden hun skiftede til FC Nordsjælland tilbage i 2018. To år efter skiftet blev Kathrine Kühl kåret til Årets Pokalfigther som 16-årig, da FC Nordsjælland vandt pokalturneringen i 2020.

“Jeg har udviklet mig meget, og jeg føler mig rigtig heldig over at have været en del af FC Nordsjælland. Jeg var ret ung, da jeg kom til klubben, så jeg har været heldig at være en del af miljøet i en årrække og har kunnet mærke, at der virkelig bliver troet på ungdommen, ” lyder det fra Kathrine Kühl til klubbens hjemmeside.

LONDON COLNEY – DECEMBER 28: Kathrine Møller Kühl signs for Arsenal. Arsenal Training Ground, London Colney, Herts. Credit : Arsenal Football Club / David Price. (Photo by David Price/Arsenal Football Club / David Price)

Arsenal ligger nummer to i tabellen med otte sejre ud af ni mulige – med tre point op til førstepladsen. Kathrine Kühl glæder sig over skiftet men også et vemodigt farvel til FC Nordsjælland:

“Jeg føler helt sikkert stadig, at der er en masse, jeg kan udvikle og bygge på. Det kunne jeg også sagtens have gjort i FCN, men jeg føler samtidig, at jeg nu har fået så mange ting med i bagagen, ” siger Kathrine og fortsætter:

“Jeg håber, at mit skridt kan være med til at inspirere andre. Jeg er i hvert fald sikker på, at jeg ikke bliver den sidste,” fortæller Kathrine Kühl til klubbens hjemmeside.

Kathrine Kühl er en fast del af Kvindelandsholdet, hvor hun debuterede som 17-årig og nu skal hun fremover spille i den bedste engelskerække for kvinder.