Kulturminister kræver svar fra DBU om vejninger af spillere

0
625
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) har indkaldt DBU til et møde efter DR-dokumentar. Foto: Steen Brogaard

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har indkaldt DBU til et møde efter at en ny DR-dokumentar har afsløret, at landsholdsspillere fik psykiske problemer af testkrav på landsholdet

Rystende beretninger fra tidligere og nuværende landsholdsspillere om psykiske problemer som følge af offentlige vejninger af spillerne, får nu kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) til at indkalde DBU til et møde.

“Jeg kommer til at invitere DBU’s ledelse ind på ministerkontoret til en redegørelse for de forhold, der nu er blevet afdækket. Og jeg forventer at få en forsikring om, at der arbejdes på en anden måde i dag, og at lignende forhold aldrig kommer til at gentage sig,” siger Jakob Engel-Schmidt til DR.dk.

Det er en ny DR-dokumentar, ’Fodboldens usynlige syge’, der får ministeren til at reagere. I dokumentaren, som kan ses her på dr.dk, fortæller 35 nuværende og tidligere landsholdsspillere om psykiske lidelser som spiseforstyrrelser, panikangst og tvangsmotion blandt landsholdsspillerne.

Blandt andet medvirker otte spillere, som var en del af EM-landsholdet i 2013. De fortæller om et fysisk testsystem, som indebar vejninger, hvor spillernes vægt blev skrevet på en seddel, der hang til frit skue i omklædningsrummet. Også på ungdomslandsholdene blev der brugt offentlige vejninger i en periode.

“Det er fuldstændig uacceptabelt at udsætte unge piger for offentlige vejninger, udskamning af deres krop og de resultater, der følger med,” siger kulturministeren til dr.dk.
DBUs fodbolddirektør Peter Møller beklager de offentlige vejninger.

“Det er jo dybt beklageligt, at det er den følelse, som spillerne står tilbage med. Jeg mener jo ikke, at jeg skal begynde at beklikke eller betvivle de udsagn, som I har fået. Det er nogle, vi er nødt til at tage til os,” siger Peter Møller til DR.

Læs også:

DR-dokumentar: Landsholdsspillere fik psykiske problemer efter offentlige vejninger