Satsning på kvindefodbold virker: Fynsk klub vokset fra 18 til 44 spillere

0
1987
Foto: Alexander Barner Steinbrenner / Barner Foto & Video

Søhus/Stige Boldklub har på kort tid fået spillere nok til tre kvindeseniorhold. “Vi har fået skabt en klub, hvor jeg tror, at pigerne føler sig meget værdsat,” lyder det fra cheftræneren

For halvandet år siden var der 18 kvinde-senior-spillere i fynske Søhus/Stige Boldklub, hvilket kun var nok til ét hold. Nu er der 44 spillere, og Søhus/Stige kan stille med tre hold – et 11 mandshold i Albaniserien, et 11 mandshold i Serie 1 og et 7-mandshold.

At klubben er vokset så hurtigt på kvindesiden, skyldes en målrettet indsats og en klar prioritering fra klubbens side. I sidste uge bragte Lokalavisen Nordvest en artikel om den rivende udvikling for kvindefodbolden i Søhus/Stige Boldklub, og her kan man læse, at klubben har prioriteret kvindefodbolden højt. Kvinderne træner samtidig med mændene, har samme vilkår og har nu et trænerteam med fem trænere.

Foto: Alexander Barner Steinbrenner / Barner Foto & Video

“Vi har fået skabt en klub, hvor jeg tror, at pigerne føler sig meget værdsat. De føler, at de kan få lov til at shine. De føler, de kan få lov til at være et godt billede udadtil for klubben. Vores overordnede målsætninger er at få skabt et miljø og nogle rammer for de piger her, så de synes, det er fedt at spille fodbold. Jeg prøver på at lægge overliggeren højt for, at de her piger får nogle fede vilkår. Det er noget af det, jeg virkelig brænder for,” siger træner Casper Nielsen til Lokalavisen.

“Vi har fået skabt en klub, hvor jeg tror, at pigerne føler sig meget værdsat”

Casper Nielsen, cheftræner, til Lokalavisen

Han fortæller, at han i sjov siger til spillerne, at ’jeg vil gerne have, vi har det som professionelle amatører’:

”Jeg vil gerne have, at pigerne har præcis de samme forhold som elitespillerne i Odense. Men at vi er bredde,” siger cheftræneren.

Foto: Alexander Barner Steinbrenner / Barner Foto & Video

Satser på efterskolespillere

Søhus/Stige Boldklub satser blandt andet på at tiltrække spillere fra efterskoler i området, som savner en klub at spille i.

”Vi har en strategi, der hedder, at vi gerne vil tilbyde piger, der starter på efterskole, at de kan spille. Jeg har været opsøgende og har gennem mit netværk kontakt til efterskoler,” siger Casper Nielsen.

Foto: Alexander Barner Steinbrenner / Barner Foto & Video

Spiller: Plads til alle

En af spillerne er Anne-Mette Buch, der spiller på syvmandsholdet i Søhus/Stige. Hun fortæller til Lokalavisen, at man kan mærke den gode stemning i klubben.

”Alle pigerne er blevet gode til at tage initiativ til at gøre fællesskabet større. Det er en klub, hvor der er plads til alle. Det er fedt, der kan være så mange piger og hvor der kan være så mange forskellige niveauer, og hvor elitespillerne stadig giver plads til nybegynderne,” siger Anne-Mette Buch til Lokalavisen.

Foto: Alexander Barner Steinbrenner / Barner Foto & Video