Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland er klar til pokalfinalen

0
607
Arkivfoto: Jess M. Madsen

To mål af Rikke Dybdahl sender Fortuna Hjørring i pokalfinalen, hvor sidste års vindere skal møde FC Nordsjælland

Årets finale i Kvindepokalen bliver et opgør mellem Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland. Lørdag blev der spillet returkampe i semifinalen, og både Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland skød sig sikkert i finalen med sejre over hhv. HB Køge og AGF.

FC Nordsjælland vandt den første kamp over AGF med 1-0 og havde dermed det bedste udgangspunkt før lørdagens returkamp i Aarhus. AGF havde på forhånd talt kampen op til en af de mest afgørende i lang tid. “Et mål så er kampen åben igen,” lød det optimistisk fra træner Nichlas Ørbæk Knudsen før kampen. Men på dagen holdt optimismen ikke. FC Nordsjælland vandt sikkert 3-0 på mål af Karen Linnebjerg (’28), Princess Marfo (’65) og Jóhanna Fossdalsá (’75).

Bagefter kunne en godt tilfreds cheftræner Chris Sargeant gøre status:

“Det var en nærmest pletfri indsats fra os i dag. Holdet viste virkelig godt spil og stod sammen om hinanden. Det var fantastisk at se. Vi er glade for de tre mål, vi scorede – og vi skabte over i købet chancerne til to-tre stykker mere,” sagde han til klubbens hjemmeside.

Dobbelt målscorer i Hjørring

Stor tilfredshed var der også hos Fortuna Hjørring, som lørdag vandt 2-0 over de dobbelt danmarksmestre fra HB Køge. Den første kamp for en uge siden sluttede 0-0, så alt var åbent og takket være to mål af kvindeligaens topscorer Rikke Dybdahl, der er kommet til Fortuna fra FC Thy Thisted Q i vinterpausen,  er Fortuna nu klar til finalen i Kvindepokalen, som Fortuna Hjørring vandt sidste år.

Cheftræner Bo Zinck var ikke med i 2022 og han glæder sig:

“Jeg synes jo, at jeg har prøvet meget i fodbold, men jeg har aldrig stået i en pokalfinale, så det bliver sindssygt fedt at prøve. Der var ikke mange, der troede på os, da vi trak de dobbelte danske mestre. At vi kan vinde over et hold, der næsten aldrig taber, med et nyt hold, der kun har været samlet i ni uger, er dybt imponerende,” siger han til Nordjyske.

“Det betyder også meget for mig, at vi kunne holde nullet mod dem i 180 minutter, og der er ikke nogen, der kan sige, at det ikke er fortjent, at det er os, der går videre,” siger Bo Zinck.