Fra Sportstar College i Ikast til USA

0
1105
På Sportstar College går fodboldkarrieren hånd i hånd med ungdomsuddannelsen.

På Sporstar College i Ikast bor 140 unge mennesker sammen i et kollegie-lignende tilbud, hvor fuld forplejning er en del af pakken.

Flere af disse er fodbold piger, som 3 gange i ugen tager til morgentræning organiseret i samarbejde med ungdomsuddannelserne, hvor deres sportslige udvikling prioriteres. Samtidig er de en del af klubtræningen rundt omkring i det lokale miljø om aftenen. For flere af disse, er netop dette setup, den perfekte start på deres fremtidsdrømme om livet som fodboldspiller i USA.

”Sportstar College Ikast-Brande hjalp mig med en forbindelse til CSUSA, som er et agentfirma der hjælper atleter i Danmark med at finde scholarships i USA”.

Sådan fortæller Kristine Roland Lykke, der var elev på Sportstar College fra 2018 til 2021. Hun er netop startet på sit fjerde semester på Middle Tennessee State University, hvor hun går i skole og spiller fodbold i den bedste række. Den dagligdag hun har nu, minder i det store hele om det hun oplevede i Ikast, hvor morgentræning er en fast del af rutinen. Efter morgentræning er der skole og om eftermiddagen mulighed for lektier og tid til at hænge ud med sine venner. Hverdagselementer som Kirstine vægter højt:

“Mit ophold på College i Ikast var helt fantastisk, og det gav mig de perfekte rammer til at udvikle mig både på og udenfor banen samtidig med at have et fantastisk socialt miljø omkring mig”.

Kirstine Lykke tog springet fra Sportstar College til USA.

Også Malene Hjerrild Nielsen, der nu nyder tilværelsen i USA med fodbold og uddannelse hos Fairleigh Dickinson Univeristy i New Jersey, har tidligere haft sin gang på Sportstar College i Ikast Brande. Hun husker sin tid som værende helt fantastisk og noget der klædte hende på til fremtiden:

”College fungerede som det perfekte springbræt for mig: det gav mig muligheden for at dufte til det professionelle liv samtidig med at det klædte mig på til fremtiden”. 

Hos Sportstar College Ikast-Brande forsøger man at hjælpe de unge atleter videre i deres karriere, når deres ungdomsuddannelse er veloverstået. Et tæt samarbejde med uddannelsesbureauet CSUSA, der hjælper unge fra Danmark med en collegestart i USA, sikrer at uddannelse og sport går hånd i hånd. Malene Hjerrild Nielsen var selv rigtig glad for den hjælp hun fik, inden hun kom til USA, af både Sportstar College og CSUSA:

”Det var et fantastisk forløb, fordi de hjalp mig med de mange ting som kan være uoverskuelige eller svære at forstå som helt ny i denne verden”.

Gennem samarbejdet med CSUSA er Malene hjulpet videre i hendes sportslige karriere i USA.

Begge piger lever nu deres drøm i USA. I et land, hvor kvindefodbolden trives og hvor pigerne kan nyde en næsten professionel tilværelse som fodboldspiller. De to tidligere College-elever opfordrer andre piger, der i øjeblikket spiller fodbold, om at huske på, det der i deres øjne er det vigtigste: at have det sjovt med at spille fodbold, samtidig med at man også tør udfordre sig selv.

”Nyd at spille fodbold! Det skal være sjovt at spille fodbold, og muligheder for piger er nu større end de har været før. Grib chancen når den kommer og få en masse fede oplevelser,” fortæller Kirstine og Malene tilføjer: ”Spring ud i det og stol på jer selv. Jeg tog springet til USA, fordi jeg vil udfordre mig selv, uden at fortryde, at jeg ikke tog chancen.”

Sportstar College Ikast Brande optager i øjeblikket elever med start fra sommeren 2024. Hvis du vil høre mere om muligheden for at kombinere fodbolddrømmen med en ungdomsuddannelse, kan du finde mere information på hjemmesiden eller kontakte Sportstar College på info@sportstarcollege.dk

Fodbold