Dicte om et år på efterskole: “Det er fællesskabet, der er så fedt”

0
1305
Dicte Kruse Mortensen og Linea Fournais Christensen har det seneste år gået på BGI akademiet.

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. Her kan du møde: Dicte Kruse Mortensen fra BGI akademiet

  • Navn: Dicte Kruse Mortensen
  • Alder: 16
  • Hjemby: Viborg
  • Efterskole: BGI akademiet
  • Klub / række: Viborg Q, U16 DM (U18 DM efter BGI)
  • Position på banen: Midterforsvar

Hvorfor valgte du at tage på efterskole:

Jeg havde hørt meget godt om efterskole; at det er det bedste år i ens liv, og at man lærer meget af det. Og så elsker jeg at spille fodbold, så det ville jeg gerne kombinere med et efterskoleår. Jeg så, at BGI akademiet havde gode faciliteter, og så tænkte jeg bare ”Dét må jeg prøve”. Jeg valgte også efterskole, fordi jeg gerne ville have nye venner. Det med at man får venner for livet, det synes jeg kunne være super fedt.

Hvorfor blev det BGI akademiet:

Blandt andet på grund af faciliteterne. Og så så det bare ud til at være en virkelig fed skole, med flotte huse og sådan noget.

Derudover så kendte jeg ikke så mange, der skulle gå her. Her kunne jeg ligesom starte og have noget helt for mig selv.

Hvad har du fået ud af dit efterskoleophold:

Jeg har fået nye venner, og jeg har lært rigtig meget om mig selv i løbet af mit år her på BGI akademiet. Man lærer sig selv at kende i alle mulige forskellige sammenhænge. Og man bor med nogle på et værelse. Det lærer man meget af. Både af at være sammen med nogen, der ligner dig med samme interesser men også andre, der måske er forskellig fra en selv. Man lærer også at være på, men også at kunne trække sig lidt fra det hele, når man har brug for det. Så man kan slappe af en gang imellem og få det hele til at fungere i huset, på værelset og sådan.

Det fede er også, at man kan komme ud og snakke med andre, og man lærer, hvordan man vedligeholder de forskellige venskaber. Det kræver, at man vil det selvfølgelig. Men hvis man vil det, er det nemt nok.  Og ellers er man jo det lille fællesskab i huset.

Holdbillede inden dagens træning.

Nævn en sjov/super/fed oplevelse fra dit år på efterskolen:

Jeg har en bestemt oplevelse fra en af vores udlandsture, hvor vi skulle spille kamp mod et lokalt hold. Det var virkelig regnvejr. Jeg har aldrig prøvet noget vejr, der var så sindssygt. Men alle var vildt glade, og alle syntes bare, det var så fedt. Vi spillede med glidende tacklinger, og det var bare så sjovt. Så selvom det var sygt dårligt vejr, og vi tabte 4-0, fordi det var et vildt godt hold, så havde vi det bare vildt fedt sammen, og det var en fed oplevelse. Sammenholdet var så fedt, vi havde det virkelig sjovt på banen, og vi kæmpede sammen. Det var et virkelig svært miljø men en virkelig fed oplevelse. Den taler vi tit om til træning.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Glæde. Og det at vide, at man kan sagtens tage fodbold seriøst og have det sjovt på samme tid. Vores træningspas er seriøse. Vi er opdelt i 1. og 2. hold, men selvom det er seriøst, har vi det stadig sjovt på samme tid.

Vi har sådan nogle gode trænere, og det har bare givet mig glæden ved at spille fodbold. Vores trænere har det også sjovt, og de vil os det bedste. Det er helt klar det bedste. Og det fedeste.

Din plan efter efterskolen:

Jeg skal på STX. Viborg katedralskole, og så tager jeg den i 3 år. Og så regner jeg med at spille en masse fodbold imens. Og træne i fitness. Og så bare have det sjovt med mine venner, tage det lidt som det kommer.

Hvad vil du sige til andre, der overvejer at tage på efterskole?

GØR det! Du lærer virkelig meget af det, og det er en fed oplevelse. Det er rart at få et break, inden man skal videre på uddannelse. Det synes jeg virkelig har været fedt, fordi det er en helt anden hverdag her. Du lever et helt andet liv, end det du har derhjemme. Man lærer meget af ikke at være sammen med sine forældre hele tiden. Både når det er sjovt og svært.

“Du lærer virkelig meget af det, og det er en fed oplevelse. Det er rart at få et break, inden man skal videre på uddannelse”

Når man tager på efterskole er de første tre måneder sådan lidt som at være i en kærlighedsboble. Det er dejligt! Men på et tidspunkt i løbet af året, får man en form for nedtur, hvor man bliver udfordret, og det er hårdt. Alle får sådan en periode, og man skal bare vide, og huske på, at det bliver godt igen. Som nu, hvor vi bare nyder fællesskabet, og det at være sammen med hinanden.

Derfor vil jeg helt klart sige: Gør det. Tag på efterskole, hvis du har muligheden for det 🙂

Træning i Goalstation.

Hvad glæder du dig mest til den sidste tid? Og er der noget, du kommer til at savne?

Jeg glæder mig til at komme ud i det gode vejr; til at bade i søen, spille volley og bare hygge. Jeg glæder mig til de sidste uger, hvor vi skal lave en masse sjove ting og virkelig bare nyde det. Hvor man kan tage det hele lidt mere, som det kommer, fordi der ikke er noget skema på den måde udover aktiviteter og eksamener.

Jeg kommer til at savne at være sammen med mine venner hele tiden. Den der sociale kontakt. Og at have det sjovt her. Der er noget hver aften, man kan lave, og der er altid nogen at være sammen med. Man ligger aldrig bare alene. Det er fællesskabet, der er så fedt.