Team Viborg i samarbejde med superligaklub: Vil med i toppen af dansk kvindefodbold

0
1998
Team Viborg sikrede sig 29. maj oprykning fra Kvindeserien til 2. division. På sigt er målet, at Viborg får et hold med i landets bedste kvinderække. Foto: Team Viborg

 

Team Viborg og Viborg FF har indgået et samarbejde, der på sigt skal bane vejen for et Viborg-hold i Gjensidige Kvindeliga. Samarbejdet i form af et fælles selskab skal også sikre, at Viborg kan udvikle talenter og spille med i de bedste ungdomsrækker

Viborg skal tilbage på landkortet med landets bedste kvindefodboldhold. Dét er ambitionen med et nyt samarbejde, som Team Viborg og superligaklubben Viborg FF netop har annonceret.

Samarbejdet betyder, at de to klubber i løbet af efteråret vil etablere et fælles juridisk selskab, der skal skabe den fornødne økonomi til at drive et seniorhold i toppen af dansk kvindefodbold.

Viborg FF, der sluttede på fjerdepladsen i superligaen, skal bidrage økonomisk til det nye samarbejde. Det bliver også Viborg FF, der skal stå for den forretningsmæssig udvikling af det fælles selskab.

I første omgang samles kræfterne om Team Viborgs 2. divisionshold, men planen er på sigt at etablere et fælles kvindehold.

”Det er en stor dag for pige- og kvindefodbolden i Viborg, og vi er meget glade for, at denne aftale nu er en realitet. Vi tror på, at Team Viborg og Viborg FF sammen kan løfte kvindefodbolden i området til et nyt niveau, så vi udover at fortsætte det seriøse arbejde med talentudvikling på ungdomssiden, også på kvindesiden for alvor kan få Viborg på fodboldlandkortet igen. Vi glæder os meget til samarbejdet,” siger Morten Køman Jensen, sportschef for Team Viborg, i en pressemeddelelse.

”Det er en stor dag for pige- og kvindefodbolden i Viborg”

Skal løfte ungdomsfodbolden

Team Viborg har netop sikret sig oprykning til 2. division. Til gengæld har klubben måttet trække sit hold fra U18 DM-ligaen, fordi man sportsligt ikke kunne følge med. Det nye samarbejde skal dels bane vejen for, at Viborg kommer op blandt de bedste kvindehold i landet, dels sikre, at byen kan ”fastholde de nødvendige rammer for en ungdomslicens”, dvs. sikre et talentmiljø, så Viborg kan spille med blandt de bedste ungdomshold.

”Vi vil allerhelst, at de piger, der skal spille på kvindeholdet, er piger, der har haft deres gang i vores egne ungdomsrækker. Aktuelt har vi dog også piger, der ikke længere bor i byen, men som kører hertil. Og sådan bliver det nok også i fremtiden, hvor de så skal kombineres med dygtige piger fra ungdomsrækkerne,” siger Morten Køman Jensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Pause fra den bedste række

Står det til ham, vil det nye samarbejde betyde, at Team Viborg om et år er tilbage i det, der til den tid hedder U19-DM-rækken.

”Aftalen med DBU er, at vi holder en pause i den kommende sæson, men at vi skal gøre alt, hvad der er muligt for at komme tilbage til sommeren 2024. For det er det, der skal skabe en fødekæde. Pigerne skal ikke have lyst til at flytte væk fra byen, men blive i byen, da de kan se, at de kan komme til at spille på et højt rangeret kvindehold,” siger sportschefen til den lokale avis.

“Pigerne skal ikke have lyst til at flytte væk fra byen”

Lilla eller grønt?

Team Viborg spiller i lilla trøjer, mens Viborg FF spiller i grønne. Det er foreløbig aftalt, at kvinderne indtil videre skal træne og spille kampe som hidtil på Liseborg under navnet Team Viborg og i lilla. Men på sigt kan det sagtens ske, at den lilla trøje erstattes md den grønne.

”Alle vores piger har jo et grønt hjerte, og har VFF som det foretrukne superligahold, og ingen vil have noget imod at spille i grønt, hvis det ender sådan,” siger Morten Køman Jensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Sportsredaktør: Det giver så god mening

Samme avis lægger i øvrigt ikke skjul på sin begejstring. I en kommentar kalder avisens sportsredaktør Danni Kristensen det nye samarbejde en rigtig glædelig nyhed:

”Det giver bare så god mening, at VFF og Team Viborg sammen vil kæmpe for, at pige-og kvindehold fra Viborg også kan skabe lokale fodboldoplevelser -og for at vi også i fremtiden ser talentfulde fodboldpiger fra Viborg slå sig igennem til det landshold, som altså også stadig har hjemmebane i Viborg,” skriver sportsredaktøren.

”Det giver bare så god mening”

LÆS OGSÅ:

OB træder ind i kvindefodbold – Odense Q bliver til OB Q