OB træder ind i kvindefodbold – Odense Q bliver til OB Q

0
1751
Arkivfoto: OB

OB ønsker at styrke det fynske fællesskab i og omkring Odense og engagerer sig derfor i kvindefodbold fra den kommende sæson. Det sker ved, at det lokale kvindefodboldhold Odense Q bliver en del af Odense Sport & Event og skifter navn til OB Q.

Odense Sport & Event er blevet enig med Odense Q om et køb af elitefodboldkvindeklubben af samme navn. Det betyder, at Odense Q fra den kommende sæson bliver en del af Odense Sport & Event og skifter navn til OB Q. Samtidig får klubben fremover hjemmebane på Nature Energy Park, hvor også OB’s Superligaherrer har hjemmebane. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

“I OB arbejder vi hver dag for at skabe et stærkt fællesskab på tværs af køn og alder. Vi har længe set mange kvindelige fans til OB’s superligakampe, men vi ønsker, at alle fodboldspillere – uanset køn – skal kunne drømme om at spille for OB. Samtidig har vi en ambition om at bidrage positivt til udviklingen af dansk kvindefodbold. Derfor er det en stor dag, når vi i dag engagerer os i kvindefodbold og skaber et stribet OB-kvindehold,” siger Niels Thorborg, bestyrelsesformand i Odense Sport & Event.

“Vi ønsker, at alle fodboldspillere – uanset køn – skal kunne drømme om at spille for OB”

Niels Thorborg, bestyrelsesformand i Odense Sport & Event

Store sportslige ambitioner

OB er allerede i dag involveret i pigefodbold på Fyn via Øens Hold-samarbejdet, der skaber breddeoplevelser for tusindvis af piger. Med etableringen af kvindefodbold i OB bliver der nu også et stribet elitetilbud til de fynske fodboldkvinder- og piger.

“Odense Q har leveret et rigtig flot stykke arbejde med det nuværende setup, og klubbens mangeårige erfaring med drift og udvikling inden for pige- og kvindeelitefodbold vil danne rammen om OB Q. Vi tænker langsigtet med denne investering, men ambitionen er i første omgang, at vi i denne sæson skal rykke op i Gjensidige Kvindeligaen, og frem over ønsker vi, at kvindeholdet – ligesom herreholdet – skal kæmpe om en plads blandt landets seks bedste hold,” siger Niels Thorborg.

Til gavn for kvindefodbolden i Odense

Odense Q udsprang af det daværende OB Kvinde Elite og blev etableret som selvstændig kvindefodboldklub i Odense i 2016. Klubben har siden da haft base i Marienlyst Boldklub.

Med købet overtager Odense Sport & Event 90 % af aktierne i Odense Q fra Carsten Krag Eriksen, der beholder en ejerandel på 10 %.

“Vi gik ind i kvindefodbold for skabe en god fremtid i Odense for de fynske talenter og for at holde dem på Fyn. Med de store krav, der fremadrettet stilles til kvindefodbold i Danmark, giver det rigtig god mening at samle arbejdet, ansvaret og økonomien under én fane. Derfor er vi sikre på, at samarbejdet med OB vil være lig med succes for kvindefodbolden i Odense,” siger Carsten Krag Eriksen i pressemeddelelsen.

“Vi er sikre på, at samarbejdet med OB vil være lig med succes for kvindefodbolden i Odense”

Carsten Krag Eriksen, Odense Q

Han har hidtil været bestyrelsesformand i Odense Q og får samme post i OB Q. Her skal han stå i spidsen for et bæredygtigt samarbejde, der skal styrke opmærksomheden om kvindefodbold – blandt andet ved at samle relevante ressourcer og parter til en realisering af en eliteoverbygning i Odense.

“Vi er glade for, at vi har kunnet finde en løsning, hvor vi fortsætter med at bygge videre på den stærke forankring ved Marienlyst Boldklub. Samtidig giver dette samarbejde os nye muligheder for at tage det næste skridt, der skal til for at blive en del af landets bedste fodboldrække. Blandt andet ved at få hjemmebane på Nature Energy Park. Vi ser OB som hele Fyns hold, så vi er meget stolte over, at det enorme arbejde, der er lavet på kvindesiden, kan resultere i et stærkt samarbejde, hvor vi sammen kan bringe os op i toppen af dansk kvindefodbold,” siger Carsten Krag Eriksen.

LÆS OGSÅ: Sportsredaktør: På tide at OB igen får et kvindehold