To spaniere og en australier kæmper om titlen som årets spiller i Europa

0
433
Aitana Bonmatí, Sam Kerr og Olga Carmona er nomineret til titlen UEFA Women's Player of the Year 2023.

De to spanske verdensmestre Aitana Bonmatí og Olga Carmona dyster med australske Sam Kerr om titlen som UEFA Women’s Player of the Year 2022/23

To spanske verdensmestre og en australsk stjerne kæmper om titlen som UEFA Women’s Player of the Year –  årets kvindelige fodboldspiller i Europa – som uddeles på torsdag den 31. august ved et stort UEFA-arrangement i Monaco.

Det drejer sig om de to spaniere, Barcelona-stjernen Aitana Bonmatí og Olga Carmona fra Real Madrid, samt australske Sam Kerr, der spiller i Chelsea.

De tre spillere er nomineret ud fra en bruttoliste med 10 af årets bedste spillere. Det er en jury bestående af trænere fra holdene i Womens Champions League, de europæiske landstrænere samt journalister med speciale i kvindefodbold, der har stået for nomineringen via en afstemning, hvor de hver har udpeget tre spillere. FODBOLD FOR PIGERs redaktør og stifter Steen Trolle er det danske medlem af juryen, og han er også med, når vinderen kåres på torsdag i Monaco.

Årets spiller i Champions League

At 25-årige Aitana Bonmatí er blandt de nominerede, er ingen overraskelse. Bonmatí blev kåret til årets spiller i Champions League-turneringen 2022-2023, og hun været en af de største profiler ved det netop overståede VM i Australien og New Zealand, hvor Spanien som bekendt vandt VM-guld.

Real Madrid-spilleren Olga Carmona har også markeret sig ved VM. Hun scorede det enlige mål i finalen, som Spanien vandt 1-0 over England, og hun har også været en markant profil i årets Primera División.

Australsk stjerne

Endelig er australske Sam Kerr nomineret. Sam Kerr spiller til daglig for de engelske mestre Chelsea og hun er den største stjerne på det australske landshold, som nåede bronzefinalen ved VM.

De øvrige otte spillere på bruttolisten er disse (med deres point):

4. Mary Earps (England & Manchester United) – 55 point
5. Salma Paralluelo (Spanien & Barcelona) – 48 point
5. Alexandra Popp (Tysland & Wolfsburg) – 48 point
7. Keira Walsh (England & Barcelona) – 24 point
8. Caroline Graham Hansen (Norge & Barcelona) – 11 point
9. Rachel Daly (England & Aston Villa) – 8 point
10. Ewa Pajor (Polen & Wolfsburg) – 5 point
11. Kadidiatou Diani (Frankrig & Paris Saint-Germain, nu Lyon) – 4 point

Foruden kåringen af Women’s Player of the Year er der også nomineret tre kandidater til titlen som årets kvindetræner i UEFA, UEFA Women’s Coach of the Year. De tre nominerede er den spanske landstræner Jorge Vilda, Englands landstræner, hollænderen Sarina Wiegman, samt træner for årets Champions League-vinder Barcelona, spanieren Jonatan Giráldez.

Jorge Vilda, Sarina Wiegman og Jonatan Giráldez.