Mange nye spillere har givet Solrød FC-kvinder et stærkere fundament

0
470
Solrød FC - i blåt tøj - har vundet de første fire kampe efter sommerpausen.

2. divisionsholdet fra Solrød FC har fået en god start på efterårssæsonen. Klubben har desuden igen fået et andethold for kvinder.

Kvinderne fra Solrød FC fik en fantastisk afslutning på forårssæsonen, hvor det både blev til en førsteplads i deres slutspilsrække og en sejr i slutspilsfinalen mod Brabrand. Men selv om en håndfuld spillere stoppede efter den kamp, er 2. divisionsmandsskabet fra Solrød FC ifølge cheftræner Jan Kristensen mindst lige så stærkt i denne sæson.

– Vi er bestemt ikke dårligere stillet end i foråret. Vi sagde godt nok farvel til fem spillere lige efter vores kamp mod Brabrand, så vi var tvunget til at finde nogle nye. Heldigvis havde jeg sammen med vores scout været rundt på forskellige stadions i 1. og 2. division, så vi var forberedte på situationen, siger Jan Kristensen, der ikke havde svært ved at få fat i nye spillere.

– Med vores succes i foråret er vi blevet et attraktivt hold, konstaterer han og glæder sig over den nuværende trups størrelse, som har givet et langt stærkere fundament:

– Sidste efterår havde vi blot 15 spillere, og nu er vi oppe på 23 spillere inklusive tre keepere, og alle spillere har niveau til 2. division og måske endda lidt mere. Og når du kan skifte ud i en kamp, og du ikke kan se forskel på den, der går ud, og den, der kommer ind, så har man en fornuftig trup.

Udvidet trænerstab
Trænerstaben omkring holdet har ligeledes haft vokseværk i den tid, Jan Kristensen har stået i spidsen for 2. divisionsholdet:

– Det har kæmpe betydning. For 10 måneder siden var vi kun to.

Udover Jan Kristensen består staben i dag af Lars Sabroe Thomsen, der er kommet til som assisterende træner, Jan Nørvig Andreasen, som både er målmandstræner og behandler, samt holdlederne Tina Lindstrøm og Pernille Gohr.

– Nu har vi et setup, der gør, at vores træning og oplæg til kampe er meget mere gennemarbejdet, og spillerne har fået langt bedre vilkår, siger Jan Kristensen.

Forårets slutspilsrække handlede om at undgå nedrykning fra landets tredjebedste række, hvilket Solrød FC aldrig var i nærheden af. Her i efteråret kæmper Solrød FC-kvinderne med seks andre klubber om en førsteplads, der giver adgang til forårets oprykningsspil. Jan Kristensen vil gerne rykke op med sit mandskab, men det er endnu lidt for tidligt at vurdere, hvor store chancerne er.

Solrød FC har under alle omstændigheder fået en god start på sæsonen. Først blev det til en 6-0-sejr over Lynge-Broby IF i pokalturneringen, og dernæst er det blevet til tre sejre i 2. division.

Knap 20 spillere på andetholdet
Men det er ikke kun i 2. division, at Solrød FC’s kvinder optræder i denne sæson. Efter nogle sæsoners pause har klubben nemlig igen et andethold, som spiller i Kvindeserie 2. Og det glæder ikke mindst Solrød FC-formand Mikkel Juul:

– At vi har fået muligheden for nu at starte det hold op med afsæt i vores U16- og U18-piger, kommer til at have stor betydning for hele kvindeseniorafdelingen. Der vil være nogle positive synergieffekter for begge hold og en mulighed for at udvikle unge spillere til førsteholdet, som vi ikke har haft længe.

Det er Morten Einsbor og Carsten Grønning, der efter mange år som træner i Solrød FC har været en enkelt sæson i Køge Boldklub, der står i spidsen for holdet, og som aktuelt har samlet næsten 20 spillere.

– Med de to som trænere har vi det helt rigtige setup for dette hold, fastslår Mikkel Juul.

Formanden pointerer, at det er klubbens målsætning, at førsteholdet på et tidspunkt vender tilbage til 1. division, hvor holdet var med i 2020/2021-sæsonen, samt at andetholdet kommer til at rykke op i rækkerne. Desuden ser han gerne, at det ikke kun er på banen, at den positive udvikling får en effekt:

– Vi håber da også på, at en styrket kvindeseniorafdeling med god omtale kan bidrage til, at flere piger fra lokalområdet får lyst til at begynde til fodbold i Solrød FC.